Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  2:31 μμ
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 00:08

Αγρίνιο: Αντιδρά η εστίαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού – «Δεν είμαστε ελεγκτές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • «Καμία επιχείρηση, ό,τι καν αν επιλέξει, δεν θα είναι βιώσιμη» λένε οι Αγρινιώτες επιχειρηματίες
  • Ήδη μετά την επανεκκίνηση του κλάδου η εστίαση στο Αγρίνιο καταγράφει αρνητικούς τζίρους της τάξεως του 50% και τώρα με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους θα έρθουν σε πιο δυσχερή θέση οι  επαγγελματίες 

Με πολλά «θολά» σημεία ξεκινούν τα νέα δεδομένα για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση και την εφαρμογή των νέων μέτρων!

Εκτός των «θολών» σημείων η νέα πραγματικότητα θέλει για μια οικογένεια που θα κάνει μια έξοδο σε μαγαζί εστίασης να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το test θα τους επιβαρύνει πριν ακόμη καθίσουν στο τραπέζι!

Η κυβέρνηση επί της ουσίας ανακοίνωσε το διαχωρισμό της διασκέδασης σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς, κάτι που βρίσκει αρνητικούς τους επαγγελματίες του Αγρινίου, καθώς δεν επιθυμούν να έχουν τον ρόλο του ελεγκτή, τη στιγμή που δεν είναι αρμόδιοι, αλλά και ο λόγος γίνεται για ένα λεπτό ζήτημα που εμπεριέχει και το στοιχείο του προσωπικού δεδομένου!

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου θεωρεί πως το μέτρο αυτό είναι σε λάθος κατεύθυνση και θα φέρει τουλάχιστον διενέξεις.

nastoulis kostas
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Αγρινίου Κώστας Ναστούλης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Αγρινίου Κώστας Ναστούλης δήλωσε: «θεωρώ πως η απόφαση είναι για να μεταφερθεί όλη η ευθύνη στα καταστήματα της εστίασης. Είναι διαδικασία διάκρισης και διαχωρισμού του κόσμου, ενώ δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.

Γεννούνται πολλά ερωτήματα για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η διαδικασία αυτή, πως θα γίνεται ο έλεγχος, ποια θα είναι τα πρόστιμα, τι γίνεται αν κάποιος χρησιμοποιήσει Qr code άλλου, τι θα γίνει όταν σε μια παρέα υπάρχουν και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, τι εικόνα θα σχηματίσουν οι υπόλοιποι πελάτες μας μέσα από την διαδικασία αυτή;

Σίγουρα όλο αυτό είναι σε βάρος των επιχειρήσεων. Αν λ.χ. μια επιχείρηση επιλέξει να δουλέψει με αμιγώς απευθύνεται αυτόματα σε ένα ποσοστό 35% στην Ελλάδα και δεν είναι όλοι εν δυνάμει πελάτες της εκάστοτε επιχείρησης, άρα στην ουσία θα υπολειτουργεί.

Ο εμβολιασμός καθυστερεί να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, πόσο μάλλον όταν το βασικότερο είναι η ανοσία. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά ξεκινάμε με λάθος τρόπο. Δεν γίνεται μέσω της εστίασης να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Καμία επιχείρηση ό,τι καν αν επιλέξει δεν θα είναι βιώσιμη. Μας ενοχλεί περισσότερο που θέλουν να αναλάβουν τον ρόλο του ελεγκτή, γιατί εκτός από τον εμβολιασμένο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να έρθει σε ένα χώρο μια οικογένεια 4 ατόμων με τους 2 να είναι εμβολιασμένοι, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test ή psr άρα πριν μπει στο μαγαζί πρέπει να έχει δώσει ήδη σχεδόν 20 ευρώ. Επιβαρύνουν όλους με ένα έξτρα κόστος αυτή την περίοδο».

plakias spiros
Ο Σπύρος Πλακιάς

Ο Σπύρος Πλακιάς τόνισε: «για ακόμη μια φορά μας βάζουν να κάνουμε τον αστυνομικό στα μαγαζιά μας, κάτι που δεν γίνεται. Πάταξε το μπαλάκι σε εμάς γιατί αυτός δεν μπορούσε να βγάλει το «φίδι από την τρύπα», όπως και τότε με το τσιγάρο έτσι και σήμερα βάζει εμάς να κάνουμε κάτι πολύ δύσκολο στα μαγαζιά μας, να κάνουμε τον αστυνομικό απέναντι στον πελάτη, ενώ δεν είναι αρμοδιότητα μας, αλλά ούτε και δικαίωμα μας.

Δεν γίνεται να ζητάμε ταυτότητα και αν είναι εμβολιασμένος ο καθένας, δεν γίνεται να κάνουμε διαχωρισμό στα μαγαζιά μας. Αυτό δεν γίνεται και σε κανονικό ρυθμό, πόσο μάλλον αν οι απαιτήσεις εν ώρα εργασίας είναι αυξημένες. Από τότε που ανοίξαμε έχουμε στην περιοχή μας πτώση τζίρου της τάξεως του 50% και με αυτό που θα γίνει θα μας ρίξει περισσότερο. Από τότε που ανοίξαμε δουλέψαμε την πρώτη εβδομάδα και έπειτα τίποτε.

Επιπλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί «κύμα» από τον κόσμο και λένε σε όποιο μαγαζί ζητάνε πιστοποιητικά εμβολισμού δεν πρέπει να ξαναπάνε… Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση τον ρόλο μας και μέσα από την διαδικασία αυτή μας βάζει σε μια διαδικασία η οποία μόνο επίπτωση στα μαγαζιά μας έχει, στον τζίρο, στις οικογένειές μας κλπ.

Θα επιδεινωθεί η πτώση με αυτό που ζητάει η κυβέρνηση, θα την πληρώσουμε εμείς, γιατί θα μας βάζουν πρόστιμο που δεν θα ξέρουμε γιατί μπαίνουν και γιατί υπάρχουν και δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να τα αποτρέψουμε γιατί τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων και μετά από όλη την διαδικασία αυτή θα έρθουν περισσότερα λουκέτα. Ο κόσμος ήδη δεν βγαίνει…».

xristos spyropoulos
Ο Χρήστος Σπυρόπουλος

Ο Χρήστος Σπυρόπουλος ανέφερε: «είναι αστείο όλο αυτό. Δεν γίνεται να κάνουμε διαχωρισμό στις επιχειρήσεις μας, δεν γίνεται να πούμε ότι έχουμε μαγαζί για εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους. Ποιος θα το ελέγξει αυτό; Έχουν γίνει πολλοί αγώνες για να καταργηθούν οι διακρίσεις και εδώ πρόκειται για διάκριση.

Με την ίδια λογική να έχουμε μαγαζιά για λευκούς και μαύρους, για ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους κλπ είναι αστείο αυτό, είναι τελείως στην λάθος κατεύθυνση. Η Πολιτεία έπρεπε με τον σωστό τρόπο να πείσει τον κόσμο ότι πρέπει να εμβολιαστεί για το δικό του καλό και όχι για τα 150 ευρώ λ.χ. Είναι αστειότητες.

Όποιος θέλει να εμβολιαστεί να το κάνει και όποιος δεν θέλει να αναλάβει τις συνέπειες της απόφασής του, αν δηλαδή αρρωστήσει να ξέρει ότι μπορεί να νοσηλευτεί. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν είμαστε αρμόδιοι, πιστεύω κανένας επαγγελματίας δεν θα μπει στην διαδικασία να ελέγξει τους πελάτες του, όλοι θα είναι δεκτοί παντού.

Εγώ έκανα το εμβόλιο και πιστεύω πως είναι για το καλό μας και έχει και την έγκριση του Π.Ο.Υ. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε πελάτη τίθεται θέμα και ιατρικού απορρήτου, με ποια λογική θα ελέγξουμε τι έχει κάνει ο κάθε πελάτης μας ο οποίος έχει το δικαίωμα να πράξει ό,τι θέλει, πως θα πούμε σε ένα άτομο να περάσει έξω από την επιχείρησή μας»;

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 484 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News