Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 19:16

Ο μπαρμπαγιάννης και τα άλογά του | Greek village life | Η ζωή στο χωριό (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιμενικός βίος μετακινούμενης κτηνοτροφίας. Το νέο θέμα στο τελευτάιο βίντεο που ανέβασε στο youtube ο Ανδρέας Κουταοθανάσης.

Η ζωή της ποιμενικής κτηνοτροφίας των Ελλήνων ήταν συνυφασμένη με την ζωή του αλόγου. Γαϊδουράκι, μουλάρι ή άλογο, ήταν το μέσο μετακίνησης και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια εξερεύνησης καλύτερων συνθηκών ζωής,αχώριστος σύντροφος σε πολέμους και πηγή εσόδων για τις αγροτικές εργασίες και κυρίως πρότυπο υπερηφάνειας και δύναμης.

Η αγάπη των Ελλήνων στα άλογα, διαφαίνεται από τους μυθικούς χρόνους, ήταν σύμβολο λατρείας και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας στην ελληνική παράδοση.

Στη λαϊκή ελληνική συνείδηση τα άλογα έχουν συνδεθεί με ιδιαίτερα χαρίσματα αλλά και με πλήθος από θρύλους,μύθους και δοξασίες.

Ο ογδοντάχρονος μπάρπα Γιάννης Κάτσιος, παλαίμαχος της κληρονομιάς και της παράδοσης,μέσα στο αγρόκτημά του, μας διηγείται μικρές και μεγάλες ιστορίες.

Διαβάστηκε 1640 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 00:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis