Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  8:18 πμ
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 20:24

Συντονίζονται Θέρμο και Καρπενήσι για το δρόμο της ανάπτυξης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο τίθεται με πρωτοβουλία Κωνσταντάρα η προώθηση του δρόμου Αντίρριο – Καρπενήσι

Πολλαπλό στόχο και σκοπό είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των δημάρχων Θέρμο, Σπύρου Κωνσταντάρα και Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρωτίστως για να αντιμετωπιστούν θέματα συντήρησης των περιφερειακών δρόμων που ενώνουν τους δύο δήμους, από Κόνισκα, Διπλάτανο, Αργυρό Πηγάδι, Χαλίκι προς Ευρυτανία.

«Κάθε χρόνο πραγματοποιώ την συνάντηση αυτή, ώστε να γίνει ο συντονισμός για τη συντήρηση των δρόμων από τους δύο δήμους» ανέφερε ο κ. Κωνσταντάρας, ο οποίος υπογράμμισε και έναν ακόμη βασικό λόγο που πραγματοποίησε την συνάντηση αυτή ήταν και δεν ήταν άλλος από το συντονισμό των δύο δήμων για τον δρόμο Αντίρριο – Καρπενήσι, ώστε να τεθεί πιο επιτακτικά το ζήτημα, ενόψει της ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς από τη δημιουργία του δρόμου αυτού έχει όφελος τόσο οι δήμοι Ναυπακτίας και Θέρμου, όσο και ο δήμος Καρπενησίου.

Παλαιότερα, όπως είχε γράψει η «Σ» ο κ. Κωνσταντάρας είχε συναντηθεί με το δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα και το δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και οι τρεις δήμαρχοι είχαν συμφωνήσει πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κομβικής σημασίας, καθώς θα συνδέει την Ιόνια Οδό με τη Ναύπακτο, το Θέρμο και το Καρπενήσι.

Μέσω του δρόμου αυτού θα αυξηθεί ο προσκυνηματικός τουρισμός και προς την Παναγία Προυσιώτισσα, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, αλλά και το Μουσείο Θέρμου, κάτι που συμφωνεί και επιθυμεί και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας.

Επίσης η δημιουργία του δρόμου αυτού  θα ενισχύει στην πίστα κανό – καγιάκ, θα κάνει καλύτερη την πρόσβαση στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της Βλαχομάνδρας Ναυπακτίας και ο τουρισμός θα αυξηθεί και από την Ευρυτανία προς την ενδοχώρα, αλλά και η Ευρυτανία θα έχει άμεση πρόσβαση στην Πάτρα.

«Ο δρόμος αυτός μόνο όφελος θα φέρει στο κάθε δήμο. Το αίτημα για τη δημιουργία του δρόμου αυτού ήδη έχει γίνει και πλέον πρέπει να το προχωρήσουμε σε ανώτερο επίπεδο και γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσω συνάντηση με τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, τον αναπλ. υπουργό Ν.Παπαθανάση και θα ζητήσω και συνάντηση με τον αναπλη. υπουργό Θ. Σκυλακάκη για να βρούμε τον τρόπο ενίσχυσης των οδικών υποδομών» τόνισε ο κ. Κωνσταντάρας που εξ΄ αρχής ήταν ο μπροστάρης για την προώθηση του δρόμου αυτού.

«Μέσα από την συνεργασία των δύο δήμων, Θέρμου και Καρπενησίου, επιτυγχάνεται η συνεργασία και η βελτίωση στο θρησκευτικό τουρισμό και τις πεζοπορικές διαδρομές που ενώνουν τον ορεινό τμήμα του Θέρμου με τον Προυσό. Αναφερθήκαμε επίσης στην ορεινή ποδηλασία και γενικότερα ζητήματα που άπτονται στον εναλλακτικό τουρισμό. Ακόμη, οι δύο δήμοι εξέτασαν τη συνεργασία στο κομμάτι του πολιτισμού και ειδικότερα φέτος λόγω των 200 ετών από την Επανάσταση, εξετάζοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης κοινής εκδήλωσης» ανέφερε ο δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας.

Προγραμματική σύμβαση για την πίστα κανό – καγιάκ του Ευήνου

Μιλώντας στη «Σ» ο δήμαρχος Θέρμου έκανε και ειδικότερη αναφορά στην πίστα κανό – καγιάκ του Ευήνου.

«Για την πίστα ήδη ενημερώθηκα από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού ότι προωθείται προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου, του δήμου Ναυπακτίας και του δήμου Θέρμου για να υπάρξει συντήρηση και εξέλιξη της πίστας. Επί της ουσίας θα γίνει ένας διοικητικός έλεγχος μέσα από τον οποίο θα καθοριστούν και οι αρμοδιότητες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης. Η πίστα θα έχει μια διοίκηση, ενώ οι δύο δήμοι θα έχουν την εποπτεία, την συμμετοχή και τη συνδιαχείριση. Κατά τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες όλα αυτά θα λάβουν τον χαρακτήρα της προγραμματικής σύμβασης που θα φτάσει στα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων. Πέρα από τη συντήρηση και την αναβάθμιση της πίστας ενημερώθηκα πως ο υφυπουργός Λ. Αυγενάκης ενέκρινε το αίτημά μας για την αλλαγή του τάπητα του δημοτικού σταδίου Θέρμου, έργου ύψους 300 χιλ.ευρώ» δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρας.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 364 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News