Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 22:49

Ξεκινά την 28η Ιουνίου η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H  28η Ιουνίου 2021 είναι η ημερομηνία έναρξης της ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για περιοχές του δήμου Αγρινίου και ειδικότερα  Αγιου Κωνσταντίνου,  Αγρίνιο, Θεστιέων (πρώην κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης, Παραβόλας, Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλικού.

Οι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας  μέχρι την 30η Αυγούστου 2021, (ή την 29η Οκτωβρίου 2021 αν είναι κάτοικοι εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δούν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων  (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 30η Αυγούστου 2021, (ή την 29η Οκτωβρίου 2021 για κατοίκους εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία υπάρχει  ακόμα περιθώριο να γίνει ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  να καλούν το αντίστοιχο Γραφείο Κτηματογράφησης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.