Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  10:23 πμ
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 14:34

Αγρίνιο: Τι είπαν για τα θέματα των Πανελληνίων υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έπεσε η «αυλαία» των Πανελληνίων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων σήμερα με την εξέταση στο μάθημα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας, ενώ αρκετοί εκ των υποψήφιων στις 29 Ιουνίου θα κληθούν να εξεταστούν και στα ειδικά μαθήματα, ώστε να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο τους.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου δήλωσε: «Φέτος είχε πάρα πολύ διάβασμα και δεν είχαμε την δυνατότητα να πάμε μια εκδρομή και αυτό μας κούρασε. Υπήρχαν περίοδοι μέσα στον εκάστοτε μήνα για όλους τους μαθητές που δυσκολευόμαστε, δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι που αγαπάμε και ήμασταν κλεισμένοι μέσα σε ένα δωμάτιο. Τα θέματα της Οικονομίας είχαν σωστό και λάθος, ασκήσεις αλλά είχε και ένα εύκολο θέμα, στο οποίο θεωρώ όσοι ήταν καλά προετοιμασμένοι έγραψαν πολύ καλά. Στόχος μου είναι τα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων».

Η Εφραιμία Κρανιά από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου τόνισε: «Τα θέματα της Ιστορίας θεωρώ πως ήταν σχετικά καλά, απλά θεωρώ οι πηγές θα μπορούσαν να είναι ευκολότερες. Όλα τα υπόλοιπα θέματα ήταν σχετικά εύκολα και θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα μπορούσαν να ανταποκριθούν ανάλογα. Φέτος η χρονιά ήταν περίεργη και για ψυχολογικούς λόγους και για τα μαθήματα και αυτό αφορά πάρα πολλά παιδιά που έδωσαν φέτος πανελλαδικές. Υπήρχε δυσκολία παντού στο σχολείο, τα φροντιστήρια, τα ιδιαίτερα, παντού θα μπορούσα να πω πως υπήρχε αποδιοργάνωση. Αυτό μας ταλάνισε αρκετά».


Η Άννα – Μαρία Παναγιωτοπούλου από το 3 ΓΕΛ είπε: «Εξετάστηκα στο μάθημα της Οικονομίας και θεωρώ πως τα θέματα ήταν εύκολα σχετικά. Στη θεωρία ήταν αυτό που περιμέναμε να πέσει, σχετικά με το νοικοκυριό και τις επιχειρήσεις. Γενικότερα όμως λόγω της καραντίνας η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε όλοι μας. Στόχος μου είναι η Γυμναστική Ακαδημία και ελπίζω να τα καταφέρω».


Η Αθηνά Μπεσίνη από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου ανέφερε: «Έδωσα Ιστορία και δεν θεώρησα πως τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, προσωπικά μου άρεσαν. Περίμενα πως θα ήταν πιο δύσκολες οι πηγές, αλλά ήταν εύκολο να σκεφτείς από πού προέρχονταν διότι σε βοηθούσε και το κείμενο. Σε γενικές γραμμές αυτοί που είχαν διαβάσει έγραψαν και καλά. Η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω του εγκλεισμού για όλους μας, κουράστηκα πολύ ψυχικά, αλλά όλα τελείωσαν και θα ξεκουραστούμε».

O διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης, δήλωσε με αφορμή την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΓΕΛ: «Με την ολοκλήρωση των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο σύνολο των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Κι αυτό γιατί τόσο κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονιάς, όσο και κατά την περίοδο των εξετάσεων, απ’ όποιο μετερίζι κι αν εκλήθησαν προσέφεραν με το παραπάνω στον αγώνα των μαθητών μας. Με αίσθημα ευθύνης και υψηλή ενσυναίσθηση έγιναν τα ισχυρά εφαλτήρια των προσπαθειών των παιδιών και υποστήριξαν μαθησιακά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά τις μαθητικές συνειδήσεις.

Οι γονείς των μαθητών μας, οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί μας με αίσθημα κατανόησης, υποστήριξαν εξίσου το έργο μας και γι αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Και τέλος οι μαθητές μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αρκετή υπομονή, ισχυρό πείσμα και συνεχή προσπάθεια δεν λιγοψύχησαν, αλλά εργάστηκαν «κόντρα» στις υγειονομικές, κοινωνικές, οικονομικές και ψυχολογικές αντιξοότητες. Οι μαθητές των σχολικών ετών 2020 και 2021 είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινότητας. Τους εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου υγεία και μόνο επιτυχίες στη ζωή τους. Οι αγώνες είναι η ζωή μας. Όταν κάτι το αγαπάμε, κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τα καταφέρουμε. Όταν νιώθουμε με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε ζωή από αυτό».

Η εξέταση στα ειδικά μαθήματα

Η εξέτασή στα ειδικά μαθήματα ξεκινά με το μάθημα των Αγγλικών στις 29/6 και θα ολοκληρωθούν στις 9/7. Συνολικά τα ειδικά μαθήματα είναι 9 και ο καθένας από τους υποψήφιους εξετάζεται στο μάθημα που τον ενδιαφέρει, που κατά κανόνα είναι μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά), αλλά και σχέδιο (γραμμικό και ελεύθερο), αρμονία και τέλος έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, με το οποίο «κλείνει» και ο κύκλος εξέτασης των ειδικών μαθημάτων στις 9/7.

Το Σάββατο οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΕΠΑΛ εξετάζονται στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, ενώ χθες Πέμπτη διαγωνίστηκαν στο μάθημα των μαθηματικών και συγκεκριμένα στην Άλγεβρα, ενώ την Παρασκευή οι μαθητές των ΓΕΛ εξετάστηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, της Χημείας και της Πληροφορικής.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Σαρδέλη, μετά το πέρας των εξετάσεων (22/6 για τα ΓΕ.Λ. και 28/6 για τα ΕΠΑ.Λ.) και αφού ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα, ακολουθεί η ανακοίνωση των βαθμών των υποψηφίων, η οποία για φέτος θα γίνει με SMS στα κινητά των υποψηφίων, στην εφαρμογή του Υπουργείου με τον κωδικό των υποψηφίων και οπωσδήποτε στις σχολικές μονάδες.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται περί τα τέλη Ιουνίου. Παράλληλα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει και η υποβολή των Μηχανογραφικών των μαθητών. Μπορούν οι υποψήφιοι να μπαίνουν στην εφαρμογή του Υπουργείου και να βλέπουν τις σχολές για τις οποίες ενδιαφέρονται και να κάνουν και δοκιμαστικές δηλώσεις, χωρίς να οριστικοποιούν.

Φέτος στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον κ. Σαρδέλη “οι  υποψήφιοι και των δύο τύπων λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) ήταν συνολικά 2.149. Απ’ αυτούς υπήρξαν και απόντες, αλλά σε πολύ ελάχιστο ποσοστό, κυρίως από τα ΕΠΑ.Λ. Όσοι είχαν δικαιολογημένη απουσία μπορούν να συμμετάσχουν στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι στα Εξεταστικά Κέντρα (25 για ΓΕ.Λ. και 4 για ΕΠΑ.Λ. στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας) αξιοποιείται κατά τις ημέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ικανοποιητικός αριθμός εκπαιδευτικών, είτε ως Μέλη Λυκειακών Επιτροπών, είτε ως επιτηρητές, αναλογικά με τον αριθμό των υποψηφίων.

Τέλος, οι αλλαγές που για πρώτη φορά θα ισχύσουν φέτος είναι: η ελάχιστη βάση εισαγωγής, οι συντελεστές βαρύτητας για δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και η κατάθεση δύο μηχανογραφικών δελτίων (παράλληλο μηχανογραφικό για ΙΕΚ).

Φωτογραφία: alfavita.gr

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News