Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:56 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 18:56

15 Ιουνίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου (World Wind Day) για την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τις ωφέλειες που προκύπτουν για το περιβάλλον από τη χρήση της αιολικής ενέργειας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC). Στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας.

Γιατί Αιολική Ενέργεια

Έχουμε ισχυρούς λόγους να εορτάζουμε: Η Αιολική Ενέργεια είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για ανάπτυξη, νέες δουλειές, κοινωνική συνοχή και περιβαλλοντική προστασία. Συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και προσφέρει φθηνό ηλεκτρισμό στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και τα πετυχαίνει αυτά με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις: δεν εκπέμπει ρύπους, δεν θίγει την υγεία, δεν προκαλεί βλάβες στην κτηνοτροφία, στη μελισσοκομία και στη γεωργία, είναι γενικά συμβατή με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός.

Φωτογραφικός διαγωνισμός: 15 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό που θα «τρέξει» όλο το καλοκαίρι. Φέτος το καλοκαίρι θα είναι για όλους μας διαφορετικό.

Καλύτερο και πιο ελεύθερο! Η ΕΛΕΤΑΕΝ προσκαλεί όλους να πάρουν τη φωτογραφική τους μηχανή, να επισκεφθούν τα αιολικά πάρκα της Ελλάδας και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής πρέπει να έχει άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.

Η κάθε φωτογραφία – συμμετοχή πρέπει να εντάσσεται σε μια από τις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:

Κατηγορία 1: η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας

Κατηγορία 2: Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα

Κατηγορία 3: Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Οι όροι, η φόρμα υποβολής και άλλες λεπτομέρειες υπάρχουν ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αιολική Ενέργεια θα βρείτε στην πρωτοβουλία www.ask4wind.gr και ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.