Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  2:19 μμ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:39

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη «σκυτάλη» των πανελλαδικών εξετάσεων παίρνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Τα θέματα των Νέων Ελληνικών ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 10:00 από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχία».

Επίσης, εξετάστηκαν στο ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα» από τη συλλογή ποιημάτων «Απριλίου ξανθίσματα».

Δείτε εδώ τα θέματα των Νέων Ελληνικών

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα των Νέων Ελληνικών

Ειρήνη Σαραντίτη: “Το θέμα που διαγωνίζονται σήμερα τα παιδιά του ΕΠΑΛ αφορά τον αθλητισμό και ειδικότερα το ζήτημα του πρωταθλητισμού.
Πρόκειται για ένα επίκαιρο θέμα και σίγουρα μέσα από όσα οι μαθητές έχουν διδαχθεί στην τάξη. Τα ερωτήματα είναι σαφή , όμως, ο όγκος των ερωτημάτων, ειδικά όσων απαιτούν ανάλυση θα δυσκολέψει τους μαθητές. Απαιτείται δηλαδή καλή διαχείριση χρόνου”.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις για το μάθημα των Νέων Ελληνικών

Αύριο, οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, ενώ την Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Πηγή / Φωτογραφίες: alfavita.gra

Διαβάστηκε 535 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News