Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:53

Εμβολιασμοί στους 18-24 ετών: Στις 16 Ιουνίου ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πλατφόρματων ραντεβού ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου και οι πολίτες ηλικίας 18 έως 24 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα.

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών. Παράλληλα, τόνισε πως η σύσταση σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι να γίνεται και η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως τα άτομα που στην πρώτη δόση παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις, ή έχουν άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα μπορούν να εξαιρεθούν και να κάνουν τη 2η δόση με άλλο σκεύασμα.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όσοι είχαν εμβολιαστεί με το AstraZeneca στην πρώτη δόση θα λάβουν ένα SMS με τη σύσταση της επιτροπής, όπου θα μπορούν να αλλάξουν τη δεύτερη δόση με κάποιο άλλο εμβόλιο.

newsbeast.gr

Διαβάστηκε 252 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.