Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 19:56

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 52η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Τα θηλαστικά διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους, που οι ειδικοί τα έχουν ταξινομήσει σε 16 διαφορετικές τάξεις, ενώ τα 3000 περίπου είδη βατράχων τα έχουν ταξινομήσει σε μια μόνο τάξη.

- Δεν υπάρχουν απολιθώματα για τους προγόνους των ανθρωποειδών, που να μην είναι και δικοί μας πρόγονοι.

- Ο Χιμπατζής και ο άνθρωπος δεν έχουν κάποιον κοινό πρόγονο που να περπατούσε όρθιος.

- Οι ομοιότητες ανάμεσα στον άνθρωπο, τον χιμπατζή και τον γορίλα είναι σκανδαλώδεις. Τα τρία είδη μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους απ' ότι το άλογο με τη ζέμπρα ή ο σκύλος με την αλεπού.

- Οι νόμοι της ζωής εφαρμόζονται στον άνθρωπο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εφαρμόζονται και στα ζώα.

- Προς τα τέλη της εποχής των δεινοσαύρων εμφανίστηκαν δέντρα με άνθη και καρπούς. Έτσι οι πρώτοι κάτοικοι των δέντρων θα μπορούσαν να εκμεταλευτούν κι αυτή την καινούργια πηγή τροφής.

- Στα ανώτερα θηλαστικά η ικανότητα να βλέπουν χρώματα τους επέτρεψε να ξεχωρίζουν αν ένα φρούτο είναι ώριμο, άγουρο ή σάπιο και να εκμεταλλευτούν μια πλούσια πηγή τροφής απο τα δεύτερα.

- Απο τον τρόπο που ο χιμπατζής και ο άνθρωπος χρησιμοποιούν τα μπράτσα τους αποκαλύπτουν την κοινή βραχιωτική τους καταγωγή.

- Δεν υπάρχει ζώο που να διαθέτει ταυτόχρονα και βραχίωση και ουρά.

- Οι άνθρωποι περπατούν καλύτερα απο τους χιμπατζήδες, αλλά μόλις βρούν την ευκαιρία αποκαλύπτουν την καταγωγή τους απο τους πιθήκους. Κρεμιούνται στα δέντρα η στα σχοινιά.

- Τα χρωμοσώματα του ανθρώπου και των πιθήκων είναι σχεδόν ταυτόσημα.

- Ο άνθρωπος, σύμφωνα με την κοινή λογική φαίνεται ότι αναπτύχθηκε απο κάποιον πιθηκόμορφο πρόγονο και η επιστημονική σοφία μας λέει ότι αυτό το πιθηκόμορφο πλάσμα κάποια στιγμή έγινε ανθρωπόμορφο χάρη στη διαδικασία της νεοτενίας.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1303 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 21:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!