Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 18:52

Εντυπωσιακή εικόνα: Η περιστροφή της Γης σε μια… φωτογραφία! (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη του είδους «συνέλαβε» μια εικόνα που δύσκολα μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη του είδους «συνέλαβε» μια εικόνα που δύσκολα μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν.

Ένας ξάστερος ουρανός, μια φωτογραφική μηχανή, ένα τρίποδο, το φως από το… σαλόνι του γείτονα και λίγη υπομονή: αυτά χρειάστηκε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Άντριου Μπρουκς για να φωτογραφίσει την περιστροφή της Γης! Όλα τα υπόλοιπα, τα έκανε η βαρύτητα.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα Telegraph και τραβήχτηκε στην πόλη Ντένιαλ Μπει, ένα ψαροχώρι στην άκρη του μεγάλου κόλπου της Αυστραλίας.

Ο Μπρουκς εκμεταλλεύθηκε την περιστροφή της Γης για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάστηκε 36 λεπτά για κάθε φωτογραφία, ενώ άφησε το κλείστρο της κάμερας ανοιχτό για 18 λεπτά.

«Βγήκα έξω ένα βράδυ και γοητεύτηκα από το πόσο καθαρός ήταν ο ουρανός. Έστησα την κάμερα και ξαναμπήκα στο σπίτι, έφτιαξα μια κούπα τσάι και κάθισα να δω ποδόσφαιρο, καθώς χρειαζόταν να κάνω υπομονή. Όταν πήγα ξανά στη φωτογραφική μηχανή έμεινα έκθαμβος με το τι είχα τραβήξει. Ήταν μια εντυπωσιακή φωτογραφία», δήλωσε ο 42χρονος στη Daily Telegraph.

Η πιο κοντινή πόλη απέχει περίπου 800 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι ο ουρανός δεν επηρεάζεται από τα φώτα της πόλης και τα αστέρια είναι πιο καθαρά ακόμη και στο «γυμνό» μάτι.

Εξαιτίας της εποχής του χρόνου, η θέση της Γης ήταν η πιο κατάλληλη για τη λήψη μιας τέτοιας φωτογραφίας.

pronews.gr

Διαβάστηκε 764 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.