Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:24 πμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 19:34

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 και χρηματικά βραβεία από την Ένωση Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χρηματικά έπαθλα για έξι αριστεύσαντες υποψηφίους της Αιτωλοακαρνανίας, για 5η συνεχόμενη χρονιά, απ’ τον Αγροτικό Συνεταιρισμό που κάνει πράξη την κοινωνική του ευθύνη.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με αφορμή την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, υπενθυμίζει στους υποψηφίους της Αιτωλοακαρνανίας, ότι έχει θεσμοθετήσει έξι (6) υποτροφίες των 1.500 ευρώ έκαστη, ως εξής:

  • Οι τρεις (3) από αυτές θα απονεμηθούν στους τρεις υποψηφίους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι και θα εισαχθούν σε σχολές με αγροκτηνοτροφικό αντικείμενο.
  • Οι επόμενες τρεις (3) υποτροφίες θα δοθούν σε υποψηφίους του νομού μας, ανεξάρτητα με το σε ποια σχολή θα επιλέξουν, με κριτήριο, όμως, να διαμένουν σε περιοχή με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων και να φοιτούν σε λύκειο αυτών των περιοχών.

Αυτό σημαίνει, με βάση την τελευταία απογραφή, ότι εξαιρούνται οι πόλεις του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου και αυτό διότι επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου δεν θα έχει απολύτως καμία εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών. Την ευθύνη αυτή, κατόπιν συνεννόησης, θα αναλάβει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και θα γνωστοποιήσει τα ονόματα των δικαιούχων των υποτροφιών στον Συνεταιρισμό, ώστε να γίνει η απονομή στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, κατά τη συνήθη διαδικασία.

Η καθιέρωση των υποτροφιών της Ένωσης Αγρινίου, που αποτελεί πλέον θεσμό και αγκαλιάστηκε ως μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, έχει διττό στόχο:

  • Αφ’ ενός να στηριχθούν οικογένειες μαθητών που προέρχονται από αγροτικές περιοχές και αφ’ ετέρου να δοθεί ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές να επιλέξουν σχολές με αγροκτηνοτροφικό προσανατολισμό (γεωπονικές, κτηνιατρικές κτλ).

«Είναι η δεύτερη χρονιά που οι Πανελλαδικές Εξετάσεις πραγματοποιούνται εν μέσω υγειονομικής κρίσης, φέτος, μάλιστα, σε μια όλως ιδιαίτερη συγκυρία, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μαθητές χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε μία νέα για τους ίδιους (και για όλους μας) κατάσταση. Τα εμπόδια ήταν πολλά. Και η πρόκληση που τώρα έχουν μπροστά τους οι διαγωνιζόμενοι, μεγάλη.

Ευκαιρίες και δυνατότητες θα υπάρξουν πολλές, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τη σημασία της διαγωνιστικής αυτής διαδικασίας, μαζί με τις ευχές μας για επιτυχία, ως πρόεδρος του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου καλώ τους υποψηφίους να έχουν πάντα υπόψιν τους και τις προοπτικές των γεωργικών επιστημών και του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Τα χρηματικά έπαθλα που έχουμε από ετών πια θεσμοθετήσει, πέραν της έμπρακτης στήριξης στο νέο ξεκίνημα για τα παιδιά που θα πρωτεύσουν και για τις οικογένειές τους, υπηρετούν και αυτή την παράλληλη στόχευση, λειτουργώντας ως ένα πρόσθετο κίνητρο προς τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον Πρωτογενή Τομέα και την παραγωγή.

Ως Συνεταιρισμός επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Απασχολούμε δεκάδες επιστήμονες και προσπαθούμε διαρκώς να δημιουργήσουμε ευνοϊκό περιβάλλον για τη νέα γενιά», δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Διαβάστηκε 249 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.