Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:03 μμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 18:32

«Διαβασμένη» για το Αγρίνιο η Σακελλαροπούλου, «είναι αδικημένη η πόλη» της είπε ο δήμαρχος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Απολύτως «διαβασμένη» για τα ζητήματα του Αγρινίου, και για το παρελθόν και το παρόν της πόλης,  εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάτι που φάνηκε τόσο στην αντιφώνηση της όταν ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης στην ειδική τελετή  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Αγρινίου όσο και στο σύντομο λόγο της στο γεύμα που της παρατέθηκε στην Τριχωνίδα.

«Από σήμερα, είμαι κι εγώ δημότης Αγρινίου, μια από σας. Η τιμή που μου κάνετε σήμερα, μια τέτοια ιστορική ημέρα, είναι μεγάλη και η σκέψη πως συγκαταλέγομαι πλέον και εγώ ανάμεσα στους Αγρινιώτες με γεμίζει χαρά. Σας ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά στην Τελετή.

«Μελετημένη»  μάλιστα ήταν και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη γεγονός που μάλλον ικανοποίησε τη δημοτική αρχή. «Χαίρομαι βλέποντας ότι επεξεργάζεστε, κύριε Δήμαρχε, ένα σχέδιο που αποβλέπει σε μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, πράσινη, ενεργειακά αποδοτική, υιοθετώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσω της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας έναν δακτύλιο εκτεταμένων πεζοδρομήσεων και φυτεύσεων στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας για τις διευθετήσεις και τις αναπλάσεις των ρεμάτων, και εγκαθιστώντας Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο που παρακολουθεί τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την στάθμη των υδάτινων πόρων. Θεωρώ πολύ σημαντική την περιβαλλοντική ευαισθησία την οποία επιδεικνύετε και περιμένω με ενδιαφέρον να δω την στρατηγική που θα υιοθετήσει ο Δήμος για την ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής της Τριχωνίδας», είπε η Πρόεδρος.    

Ο δήμαρχος στην ομιλία του στην Τελετή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης καθώς εκεί ο λόγος του είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ωστόσο στο γεύμα στην Τριχωνίδα εξέφρασε τα παράπονα του για την αντιμετώπιση της Πολιτείας στην περιοχή λέγοντας πως το «Αγρίνιο είναι αδικημένη πόλη». Την έθεσε μάλιστα και το ζήτημα του Πανεπιστημίου κάνοντας την κοινωνό για τις διεκδικήσεις της πόλης και ζήτησε τη συμπαράσταση της.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 318 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.