Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:16 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 09:30

Γιατρός στο σπίτι για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας – Όλος ο σχεδιασμός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιατρός στο σπίτι για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας. Απευθείας ραντεβού με τον ιδιώτη γιατρό για τον εμβολιασμό τους στο σπίτι θα μπορούν να κλείνουν οι συμπολίτες μας που πάσχουν από σοβαρά κινητικά προβλήματα, ή είναι κλινήρεις λόγω ασθένειας. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από τα τέλη του μήνα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ανοίγει η βεντάλια των εμβολιασμών με την ένταξη ολοένα και περισσότερων ομάδων συμπολιτών μας. Οι νεότερες παραλαβές εμβολίων -που θα ξεπεράσουν τις 400.000- επιτρέπουν πλέον την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και στους κατάκοιτους ασθενείς.

Θα χρησιμοποιηθούν τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson, από τα οποία αναμένεται να παραληφθούν εντός του μήνα σχεδόν 100 χιλιάδες δόσεις.

Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), μέσω του οποίου θα αναζητηθούν οι γιατροί που θα δεχθούν να πραγματοποιήσουν τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Το iatropedia.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές με το Υπουργείο Υγείας:

“Μας ζητήθηκε να διερευνήσουμε ποιοι γιατροί είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν αυτό το έργο. Εμείς περιμένουμε το υπουργείο να μας καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του, ώστε να επικοινωνήσουμε με τα μέλη μας και να δούμε πόσοι γιατροί θα ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόσκληση”, επισημαίνει ο ίδιος.

Σε επεξεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, βρίσκεται και το θέμα της αποζημίωσης των γιατρών, δαπάνη που όμως δεν θα επιβαρύνει τον εμβολιαζόμενο πολίτη.

Υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, είναι αυτοί που θα ευεργετηθούν από τη συγκεκριμένη δράση της Πολιτείας.

Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό
Η διαδικασία για το κλείσιμο του ραντεβού των κατάκοιτων πολιτών, δεν θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα απευθυνθεί στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας, προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα των γιατρών. Αναζητούνται δε γιατροί όλων των ειδικοτήτων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Όταν θα ολοκληρωθεί η λίστα με τους διαθέσιμους γιατρούς, το Υπουργείο Υγείας θα αναρτήσει τα ονόματά τους ανά περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι με κινητικά προβλήματα που επιθυμούν να κάνουν εμβολιασμό στο σπίτι, θα παίρνουν τηλέφωνο και θα κλείνουν το ραντεβού τους απευθείας με τον γιατρό.

Η διαδικασία δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί και για τις τυχόν αναμνηστικές δόσεις που θα προκύψουν.

Πιο ευέλικτη διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών
Η ευέλικτη αυτή διαδικασία, σε συνδυασμό με την ευκολότερη αποθήκευση του εμβολίου της Johnson & Johnson -που μάλιστα επιτυγχάνει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού σε μία και μόνη δόση- αναμένεται να επιταχύνει περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Εάν μάλιστα, το πρόγραμμα λειτουργήσει απρόσκοπτα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απλουστευθεί περαιτέρω, με τον εμβολιασμό στο σπίτι περιπατητικών ασθενών, ή ακόμη και στο ιατρείο του ιδιώτη γιατρού, μετά από ραντεβού.

Η χαλάρωση των διαδικασιών ενδέχεται να επιτρέψει τη μεγαλύτερη προσέλκυση ενδιαφερόμενων για εμβολιασμό. Ή ακόμα, να βοηθήσει στην προσέγγιση της πιο δύσπιστης απέναντι στους εμβολιασμούς ομάδας των συμπολιτών μας.

Η προσωπική επαφή με τον γιατρό ενδέχεται να βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση για την αξία του εμβολιασμού, αλλά και τη σπανιότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 400 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 21:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.