Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 13:01

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια δυο εκθέσεων στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου την Δευτέρα 7/6/2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά  τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και που είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία της Ελλάδας. Οι εκθέσεις έχουν τίτλο, «Η Ελληνική Επανάσταση στη Μεσαιωνική και Οθωμανική Χαρτογραφία από το 1453 έως το 1821» του Δρ.Ιωάννη Νεραντζή και «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτ/νιας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε : Το 2021 η Ελλάδα και ο απανταχού της γης Ελληνισμός γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.Στο πλαίσιο των εορτασμών και της θύμησης  ο Δήμος Αγρινίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  τον Δρ. Ιωάννη Νεραντζή και το Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νιας διοργάνωσαν αυτές τις εκθέσεις. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, υπεύθυνος για τις επετειακές  εκδηλώσεις για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος συνεχάρη το Δήμο Αγρινίου για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την εθνική παλιγγενεσία και τόνισε ότι η περιφέρεια θα στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ο Δρ.Ιωάννης Νεραντζής τόνισε ότι οι χάρτες είναι της προσωπικής του συλλογής και κάποιοι του φίλου του Απόστολου Καρακώστα. Οι χάρτες απεικονίζουν χαρτογραφικά είδη ευρέως γεωγραφικού φάσματος οπότε και ο Ελληνικός χώρος είναι μέρος του συνόλου, και άλλοτε προς είδη στενότερα συνδεδεμένα με αυτόν. Οπότε ο Ελληνικός χώρος με τις ιδιαιτερότητές του, γεωγραφικές , ιστορικές, πολιτιστικές, είναι το κύριο αντικείμενο της χαρτογράφησης.

Η κ.Μαίρη Χρυσικοπούλου τόνισε ότι τα Μουσεία αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού και το Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νιας θα συνεχίσει την προσφορά του.

7 6 2021 λαχαναγορα αγρινιο

Διαβάστηκε 284 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.