Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 00:19

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 51η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Προέλληνες - σύμφωνα με όσα γράφει ο Περικλής Ροδάκης στο ομώνυμο βιβλίο του θεωρούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τους Λέλεγες, τους Κάρες, τους Πελασγούς, τους Αίμονες, τους Άονες, τους Έκτηνες, τους Καύκωνες, τους Κυλυράνες, τους Τέμμικες, τους Ύαντες, τους Μινύες, τους Μίνωες και ίσως  και μερικούς  άλλους που δεν εντοπίστηκαν.

- Με τον όρο προέλληνες χαρακτηρίζουμε τις πολεμικές ομάδες που κινήθηκαν στο χώρο του Αιγαίου μέχρι την αρχή της δεύτερης χιλιετίας π.χ. δηλαδή μέχρι το 2000-1900 π.χ.

- Ο Παλαιοντολόγος μπορεί να ελπίζει ότι τα απολιθωματά του έχουν ακόμη απογόνους, αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι τα μοριά μου είχαν προγόνους. Βίνσεντ Σάριτε, μοριακός βιολόγος

- Κάθε μελλοντική βελτίωση μιας επιστημονικής θεωρίας σχεδόν ποτέ δεν αποτελεί μια πλήρη αντικατάσταση, αλλά μάλλον μια βελτίωση της προγενέστερης μορφής της.

- Το D.N.A. του ανθρώπου διαφέρει απ' αυτό του χιμπατζή και του γορίλα μόνο κατά 1%.

- Η έλλειψη αποδείξεων δεν αποτελεί απόδειξη ελλείψεων. Μάρτις Ρις, Αστρονόμος

- Η φυσική επιλογή εξαφανίζει τα μειονεκτικά άτομα σε κάθε είδος και επιβιώνουν τα πλεονεκτικά.

- Δύο άτομα ανήκουν στο ίδιο είδος αν μπορούν να διασταυρωθούν και να δώσουν γόνιμους απογόνους.

- Όλα τα είδη των ανθρωπίδων πριν απο 750 χιλιάδες χρόνια συμπτύχθηκαν σε ενα μόνο είδος: τον Homo Erectus.

- Η αιμοσφαιρίνη στον άνθρωπο, τον χιμπατζή και τον γορίλα είναι απολύτως όμοια, ενω το δείγμα του ουρακοτάγκου έδειξε ότι η αιμοσφαιρίνη του διαφέρει ελάχιστα απο αυτήν του ανθρώπου, του χιμπατζή και του γορίλα.

- Απο την άποψη της δομής της αιμοσφαιρίνης φαίνεται ότι ο γορίλας είναι ένας μη φυσιολογικός άνθρωπος, ή ότι ο άνθρωπος είναι ένας μη φυσιολογικός γορίλας και ότι τα δύο είδη αποτελούν μέρη του ίδιου πληθυσμού.

- Όλα τα ανώτερα θηλαστικά προέρχονται απο τον κοινό πρόγονο και η γενεολογία τους διαχωρίστηκε απο τις υπόλοιπες, σύμφωνα με τα απολιθώματα, πριν 35 εκατομμύρια χρόνια.

-Ο άνθρωπος, Ο χιμπατζής και ο γορίλας διαχωρίστηκαν πριν απο 5 εκατομμύρια χρόνια.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 994 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 20:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!