Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  2:12 μμ
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 21:52

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συλλαλητήριο ενάντια στο «αντεργατικό έκτρωμα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συλλαλητήριο ενάντια στο «αντεργατικό έκτρωμα»

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του για εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και προετοιμάζοντας την πανελλαδική  πανεργατική  απεργία  την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντουντούμης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που ισοπεδώνουν κατακτήσεις ετών των εργαζομένων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τα συνδικάτα της περιοχής χαρακτηρίζουν ως «αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα» και καλούν τους φορείς της περιοχής και τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική απάντηση στο πολεμικό, όπως το χαρακτηρίζουν, ανακοινωθέν της κυβέρνησης  της Ν.Δ. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου εκτιμώντας ότι «δεν  φτιασιδώνεται , δεν γιατρεύεται και  μια θέση έχει, στον κάλαθο των αχρήστων …» Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου επιτίθεται και στη ηγεσία της ΓΣΕΕ εκτιμώντας ότι συνδιαμόρφωσε με την κυβέρνηση το «αντεργατικό έκτρωμα».

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου «αυτό το νομοσχέδιο  έκτρωμα  δεν αφήνει τίποτα  ανέγγιχτο , δίνει χαρακτηριστική βολή  στα εναπομείναντα  εργατικά δικαιώματα, χτυπάει το 8ωρο, τη συνδικαλιστική δράση , το δικαίωμα στην απεργία, τα ασφαλιστικά  δικαιώματα ,  στέλνει τους εργαζόμενους στα δόντια της  εργοδοσίας να διαπραγματεύονται  ατομικά με τους εργοδότες , με ότι αυτό συνεπάγεται».

Πυρά στην ηγεσία της ΓΣΕΕ

Ακόμη το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου μιλά για «ξεδιάντροπη , υποταγμένη πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. , που βρίσκεται  σε διατεταγμένη υπηρεσία  στη διάθεση της κυβέρνησης  και των εργοδοτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα   έχει δώσει τα  πάντα να στηρίξει  τις κυβερνητικές επιλογές , για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο στα βουβά.

Στην αρχή έλεγε  δεν υπάρχει νομοσχέδιο, εθελοτυφλούσαν  απέναντι  στην κυβέρνηση που ο υπουργός  της  το πηγαινοέφερνε  στα κανάλια , χαρακτήριζαν  γελοιότητες  τις απεργίες των εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. Στόχος τους ήταν  να μην υπάρξει καμιά  φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Όταν ο υπουργός   είπε ότι το νομοσχέδιο το γνωρίζουν όλοι  πολύ καιρό  πριν, η Γ.Σ.Ε.Ε. αναγκάστηκε να πει ότι στο νομοσχέδιο  υπάρχουν άρθρα  που δεν υπήρχαν  πριν  από τη μια μεριά και από την άλλη  ότι στο νομοσχέδιο  περιέχονται  και άρθρα  σε θετική κατεύθυνση.

Άρα  γνώριζαν  και συνδιαμόρφωναν  με την κυβέρνηση  το αντεργατικό  έκτρωμα. Αυτοαποκαλύφθηκαν, οι μάσκες έπεσαν της απαξιωμένης ηγεσίας (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου) , πάνε χέρι- χέρι  με τους βιομηχάνους  και την κυβέρνηση.

Κάτω από την πίεση του κινήματος  αναγκάστηκαν  να ρίξουν μια διαλυτική φιτιλιά  για απεργία  στις 10 Ιούνη , προχωρώντας σε μια απεργία που δεν την πιστεύουν , για να σφυρίξουν  «αγωνιστικά» τη λήξη των κινητοποιήσεων , κόντρα στην απόφαση για απεργία στις 3 Ιούνη  από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα επικυρώσουμε το διαλυτικό τους σχέδιο και τις συγχύσεις που θέλουν να φέρουν στους εργαζόμενους.  Αν νομίζουν ότι θα    ξεμπερδέψουν  με  ημερομηνιακές  αλχημείες  για να σβήσουν το απεργιακό κλίμα  είναι πολύ  γελασμένοι . Με την οργάνωση και τον αγώνα  μας θα βάλουμε  στην άκρη  όλους αυτούς  που υπονομεύουν  τους αγώνες μας  και θα δώσουμε τη μάχη για να αποσυρθεί  το αντεργατικό έκτρωμα».

eka sillalitirio (5)
Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ντουντούμης

eka sillalitirio (3)

eka sillalitirio (2)

eka sillalitirio (1)

eka sillalitirio (6)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 350 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News