Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 20:36

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 50η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Το αλάτι είναι αναγκαίο αγαθό, γιατί οι άνθρωποι αρρωσταίνουν αν δεν βάλλουν λίγο αλάτι στο φαγητό τους.

- Οι ισχυροί άνθρωποι της εποχής του μεσαίωνα πίστευαν πως η πρόοδος ήταν μια  ανεπιθύμητη εφεύρεση του διαβόλου, και πως γι αυτό έπρεπε να αποθαρρύνεται.

- Μία φορά ζούμε. Ας είμαστε λοιπόν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι μόνο και μόνο επειδή ζούμε.

- Η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα των υπολειμμάτων της παλιάς Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δοκιμάστηκε σκληρά όταν οι Τούρκοι ξανάρχισαν τις επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης. Το 1939 ο αυτοκράτορας Εμμανουήλ Παλαιολόγος ζήτησε βοήθεια απο τη δυτική Ευρώπη. Ευτή η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ, γιατί οι Ρωμαιοκαθολικός κόσμος ποθούσε να δεί τον Εληνορθόδοξο κόσμο να τιμωρείται, επειδή τον θεωρούσε αιρετικό.

- Η λέξη "ταρίφα" στα Αραβικά σημαίνει "απογραφή".

- Οι Φοίνικες και οι βόρειοι λαοί, που είχαν επισκεφθεί τη θερμή και αμμώδη ακτή της βορειοδυτικής Αφρικής, τη θυμούνταν σαν την πατρίδα του μαλλιαρού Άγριου ανθρώπου που εμείς σήμερα ξέρουμε σαν τον γορίλα.

- Στα χρόνια της αναγέννησης οι περισσότεροι μορφωμένοι ήταν πεπεισμένοι πως η γή δεν ήταν επίπεδη, αλλά σφαιρική.

- Ο Βούδας, που ξέρουμε εμείς σήμερα και που σημαίνει φωτισμένος, ήταν ο γιός της Μάχα Μάγια, που γεννήθηκε στην πόλη Λουμπινί και ονομάστηκε Σιντάρτα.

- ΄Ύστερα απο ένα αιώνα πολέμου, ο Γαλλικός λαός, με αρχηγό μια νεαρή κοπέλλα, που ονομαζόταν Ζαν ντ' Αρκ, έδιωξε τους ξένους απο τα εδάφη του. Η ίδια η Ζαν ντ' Αρκ πιάστηκε αιχμάλωτη στη μάχη της Καμπιένης το 1430 και πουλήθηκε απο Βουργουνδούς στους Άγγλους στρατιώτες, που την έκαψαν σαν μάγισσα.

- Οι Πάπες θεωρούσαν τον εαυτό τους και το δήλωναν ανοιχτά, "αντιβασιλείς του Χριστού πάνω στη γή".

- Στην Αγγλία το υπουργικό συμβούλιο ονομάζεται ακόμα και σήμερα Cabinet. Αυτό προέρχεται απο την συνήθεια που υπήρχε  παλαιότερα το ανακτοβούλιο να συναντάει το βασιλιά σ'ενα μικρό δωμάτιο.

- Ο Λουδοβίκος ΙΔ' βασιλιάς της Γαλλίας διαδέχτηκε στο θρόνο τον πατέρα του το έτος 1643. Πέθανε το 1715. Αυτό σημαίνει ότι βασίλευε για 72 χρόνια.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1436 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!