Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 19:31

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 49η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η δεύτερη Σταυροφορία ξεκίνησε το 1096. Όταν οι ιππότες έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη, υπέβαλαν τα σέβη τους στον αυτοκράτορα. Ενας Ρωμαίος αυτοκράτορας, όσο φτωχός και αδύνατος κι αν ήταν, ήταν πάντα σεβαστός.

- Όλοι οι αδύναμοι θνητοί του κόσμου είναι πιστοί στις εντολές της εκκλησίας.

- Οι μακρινοί μας πρόγονοι χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να μάθουν να περπατούν με τα πίσω πόδια τους, ύστερα χρειάστηκαν πολλούς αιώνες για να μεταμορφώσουν τους ζωώδεις, άναρθρους ήχους τους  σε γλώσσα.

- Η γραφή (η τέχνη με την οποία φυλάμε τις σκέψεις μας για το καλό των ερχόμενων γενεών χωρίς την οποία δεν είναι δυνατή η πρόοδος) ανακαλύφθηκε μόλις 6000 χρόνια πριν.

- Η ιδέα να μετατρέψουμε τις δυνάμεις της φύσης σε υπάκουους υπηρέτες του ανθρώπου είναι πάρα πολύ νέα. Μπήκε σε εφαρμογή λίγα χρόνια πριν, όχι πριν απο την εποχή που ζούσε ο προ-προπάπους μας.

- Κατα τον μεσαίωνα επικρατούσε η αντίληψη πως οι πολλές γνώσεις κάνουν κακό στον άνθρωπο, γιατί γεμίζουν το μυαλό του με επικίνδυνες απόψεις και οδηγούν στην αμφιβολία και την καταστροφή. Κι αναρωτιέμαι κι εγώ σήμερα, μήπως με το στενό το μαλό τους είχαν δίκιο; Μήπως όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο τιποτένιος αισθάνεσαι; Μήπως η άγνοια είναι ευτυχία; Μακάρι νάξερα.

- Οί άνθρωποι του μεσαίωνα έκλειναν τα μάτια τους στις περισσότερες χαρές του κόσμου στον οποίο ζούσαν, για να μπορέσουν να χαρούν εκείνες που τους περίμεναν στο κοντινό μέλλον. Δέχονταν τη ζωή ως ενα αναγκαίο κακό και καλοδέχονταν το θάνατο ως την αρχή μια άλλης, ολοφώτεινης μέρας.

- Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι δεν είχαν ενδιαφερθεί καθόλου για το μεταθανάτιο μέλλον και είχαν προσπαθήσει να φτιάξουν τον παραδεισό τους σ'αυτόν εδώ τον κόσμο.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1457 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 19:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!