Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 10:18

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Το αστέρι της συγχρονισμένης είναι από την Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «χρυσό κορίτσι» της συγχρονισμένης κολύμβησης έκανε την Ευρώπη να παραμιλά και ετοιμάζεται για υψηλότερες διακρίσεις!

Λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μια Ελληνίδα αθλήτρια έκανε τον κόσμο της συγχρονισμένης κολύμβησης και του αθλητισμού γενικότερα, να της υποκλιθεί!

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μέλος της Team Future της bwin, καταγόμενη από τον Πλάτανο Ναυπακτίας, κατάφερε να κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο και ασημένιο στο τεχνικό του σόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, στις δύο μεγαλύτερες μέχρι σήμερα επιτυχίες της. Πέραν της σημασίας που έχουν τα μετάλλια αυτά για την καριέρα της, η Πλατανιώτη κατάφερε να σηκώσει ψηλότερα από ποτέ την ελληνική σημαία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο ευρωπαϊκά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, σε τεχνικό και ελεύθερο σόλο! Aν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε να κατακτήσει μετάλλιο στη συγχρονισμένη κολύμβηση από το 2016, τότε αντιλαμβάνεται το πλήρες μέγεθος του επιτεύγματός της!

Για τον κόσμο που παρακολούθησε εντυπωσιασμένος την τεράστια επιτυχία, ήταν ίσως έκπληξη. Για την ίδια την Πλατανιώτη και όσους την γνωρίζουν, ήταν απλώς η δικαίωση των κόπων της. Μαθημένη στα δύσκολα, είτε στο σόλο είτε στο ντουέτο, με την Εβελίνα Παπάζογλου, την παρτενέρ της τα τελευταία χρόνια, η Ευαγγελία έμαθε από μικρή να βάζει πάντα τον πήχη ψηλότερα!

Μεγαλωμένη στο νερό

Η συγχρονισμένη κολύμβηση έμοιαζε ως προδιαγεγραμμένο μέλλον για ένα κορίτσι, που από μικρή ηλικία λάτρευε το νερό και τον χορό. Όταν ξεκίνησε να χορεύει στις πισίνες, κατάλαβε πως είχε βρει τον προορισμό της. Στο νερό ξεκίνησε να διαδραματίζεται μια δεύτερη ζωή και μολονότι το άθλημα που επέλεξε είναι πολύ απαιτητικό, καθώς χρειάζεται καθημερινή δουλειά και πειθαρχία, η Ευαγγελία βουτούσε όλο και πιο βαθιά. H σκληρή δουλειά και η αφοσίωση που δείχνει αποτελούν κομμάτι του χαρακτήρα της, καθώς για εκείνην δεν υπάρχει «ταβάνι». Θέλει κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη!

platanioti 19 5 2021

Η συνεχής δίψα για βελτίωση την έκανε να ξεχωρίζει και γρήγορα ήρθαν οι επιτυχίες. Το 2009 κέρδισε στο σόλο τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου, τη Ρωσία, ενώ δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε ευρωπαϊκό μετάλλιο στο ντουέτο. Το 2012, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μια στιγμή που ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει. Φυσικά, το ραντεβού της με το σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη ανανεώθηκε. Το 2016 έδωσε το «παρών» στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου κατέλαβε τη 10η θέση, ενώ τα όνειρα δεν σταματούν, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την εξασφάλιση της πρόκριση στους Αγώνες του Τόκιο. Μάλιστα, όπως δήλωσε κι η ίδια, το ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης ήταν η πρόβα τζενεράλε. Οι παραστάσεις στο Προολυμπιακό της Βαρκελώνης και, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, στο Τόκιο, αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία!

«Χρυσά» κορίτσια
Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της είναι το ότι λίγο μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επικεντρώθηκε στην επιστροφή της στην Ελλάδα και στην τελειοποίηση των χορογραφιών που ετοιμάζονται για τη Βαρκελώνη. Εκεί, φυσικά, δεν θα είναι μόνη. Η Εβελίνα Παπάζογλου, επίσης μέλος της Team Future της bwin, μια αθλήτρια με εξίσου μεγάλη προσήλωση και αγάπη για τη συγχρονισμένη κολύμβηση, αποτελεί το alter ego της στα ομαδικά προγράμματα και μαζί οδηγούν την Ελλάδα όλο και πιο ψηλά!

Ευαγγελία και Εβελίνα ήταν από μικρές στον ίδιο σύλλογο, στη Μεταμόρφωση. Η εξέλιξή τους ήταν παράλληλη και η αγάπη τους για τη συγχρονισμένη κολύμβηση τις έφερε κοντά. Έπειτα από αρκετές προπονήσεις που έκαναν μαζί, έγιναν επίσημα ντουέτο το 2014, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή τόσο για τις ίδιες, όσο και για την ελληνική κολύμβηση. Μαζί πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μαζί ταξίδεψαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η πανδημία του κορωνοϊού τις βρήκε λίγο πριν «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του 2020, ωστόσο η περίοδος αυτή είχε και κάτι πολύ θετικό. Την ένταξή τους στην Team Future της bwin. Άλλωστε, ο στόχος δεν αλλάζει και δεν είναι άλλος από την πρόκριση και τη διάκριση στο Τόκιο!

Στην κορυφή με την bwin

Η ένταξή τους στη μεγάλη αθλητική αγκαλιά της bwin, την Team Future, τους επιτρέπει σε μια περίοδο γεμάτη δυσκολίες και αβεβαιότητα να αφιερωθούν στην μεγάλη τους αγάπη. Τους έδωσε την απαραίτητη στήριξη, ώστε να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα. Όχι μόνο για τις ίδιες, αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό! Άλλωστε, στην ομάδα της bwin βρίσκονται 18 ταλαντούχοι αθλητές ατομικών αγωνισμάτων, οι οποίοι αποτελούν την ελίτ της νέας γενιάς και δίνουν σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα να ονειρεύονται μαζί τους για ένα διαφορετικό αθλητικό μέλλον.

Οι σελίδες ιστορίας που έγραψε η Πλατανιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης είναι μόνο η αρχή, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές, ότι η bwin θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της. Όχι μόνο στις επιτυχίες, αλλά σε όλο το ταξίδι, στο τέλος του οποίου θα υπάρχει μόνο ένας μεγάλος νικητής. Ο ελληνικός αθλητισμός…

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 902 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.