Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:29 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 17:47

«Xαστούκι» στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου από την Κυβέρνηση: επιστροφή σε δια ζώσης διδασκαλία από αύριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε «δια ζώσης» διδασκαλία επιστρέφουν από αύριο τα σχολεία στο δήμο Μεσολογγίου καθώς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας εξέδωσαν εγκύκλιο με την οποία και αναιρείται η απόφαση του Δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Λύρου. Πρόκειται για ράπισμα στη δημοτική αρχή και τους χειρισμούς της με την κατάσταση να είναι τραγελαφική. 

Η απόφαση  του δήμου προέβλεπε ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παρέμεναν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο ,Τρίτη 11 Μαΐου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στο δήμο Μεσολογγίου, καθώς ο δήμαρχος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι αναρμόδιος για την λήψη απόφασης αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων, για επιδημιολογικούς λόγους και ειδικότερα για την COVID-19, σύμφωνα με τον Ν.4722/20 αλλά και διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.

Στην εν λόγω εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται».

*Φωτογραφία αρχείου

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 249 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 18:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.