Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 14:54

Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" ευχαριστεί για τις προσφορές των φίλων της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη χρονιά αυτή η «Διέξοδος» συμπλήρωσε 22 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης καθημερινής λειτουργίας του Πολιτιστικού της Οργανισμού.

Ενός πολυδιάστατου και δυναμικού κοινωφελούς φορέα που δημιουργήθηκε από την γενναιόδωρη προφορά του ιδρυτή της, η οποία στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από πλειάδα φίλων που την ενισχύουν έκτοτε με ποικιλότροπες χειρονομίες αγάπης.

Στη πορεία των χρόνων, αφού δημιούργησε, χωρίς υπαγωγή σε οποιοδήποτε εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το γνωστό Ιστορικό Μουσείο, κατόρθωσε στη συνέχεια να δημιουργήσει μία Πολιτιστική Βιβλιοθήκη, έναν Ξενώνα Τέχνης και από 8μήνου το πρώτο και μοναδικό Μουσείο Άλατος στη χώρα.

Και οι τέσσερις αυτοί πολιτιστικοί χώροι κοσμούνται από χιλιάδες αυθεντικά κειμήλια και έργα τέχνης που προέρχονται από δωρεές του δημιουργού της αλλά και από προσφορές φίλων που στηρίζουν το πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα, έργο της «Διεξόδου».

Τα μέλη της «οικογένειας» της «Διεξόδου» συναισθανόμενα το βάρος της αγάπης που εισπράττουν διατυπώνουν και δημόσια τις, από καρδιάς, ευχαριστίες τους δημοσιοποιώντας ανά τετράμηνο τις δωρεές που δέχθηκαν.

Έτσι για άλλη μια φορά ενημερώνουν ότι κατά το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος - Απρίλιος 2021 για την υποστήριξη των σκοπών της η «Διέξοδος» με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, δέχθηκε νέες χειρονομίες αγάπης από φίλους που, όπως και στο παρελθόν, έγιναν αθόρυβα, απλόχερα και χωρίς σκοπιμότητες.

Πρόκειται για τις χρηματικές δωρεές εκ μέρους των κ.κ. Θεόδωρου Μυλωνά (Μεσολόγγι), Κικής Νικάκη (Μεσολόγγι), Άγγελου & Άννας Πασσιοπούλου (Μεσολόγγι), και Νίκου Χαρώνη & Φήμιας Πετροπούλου (Αθήνα).

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, η «Διέξοδος» δέχθηκε δωρεές έργων τέχνης & κειμηλίων τα οποία, μαζί με τα πολλά δικά της νέα αποκτήματα, ενίσχυσαν τις μουσειακές της συλλογές.
Συγκεκριμένα οι συλλογές των Μουσείων της εμπλουτίστηκαν από τις δωρεές των κ.κ Πόλλυς Αλετρά (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε γυάλινες και ξύλινες σκαλιστές αλατιέρες, Βλάση Αλμπάνη (Αγρίνιο) ο οποίος δώρισε το πρώτο αναμνηστικό νόμισμα που κυκλοφόρησε για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, Σταμάτη Γκόρπα (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε μία μέγγενη των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα που χρησιμοποιείτο στις Αλυκές Μεσολογγίου, Κίμωνα & Μαρίας Κοκοσούλα (Μεσολόγγι) οι οποίοι δώρισαν μαρμάρινη προτομή του Κωστή Παλαμά, έργο του γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά και Κάτιας Πετροπούλου (Αθήνα) η οποία δώρισε κρυστάλλινες – μινιατούρες αλατιέρες.

H Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της «Διεξόδου» εμπλουτίστηκε με δωρεές βιβλίων που σχετίζονται με το Μεσολόγγι καθώς και βιβλίων Τέχνης εκ μέρους των κ.κ. Βλάση Αλμπάνη (Αγρίνιο), Ανδρέα & Γιάννη Βαβάτση (Θεσσαλονίκη), Βασίλη Βλαχόπουλου (Αθήνα), Γιάννη Δακαλάκη (Μεσολόγγι), Μίλτου Ζαβέρδα (Μεσολόγγι), Νίκου Κανίνια (Μεσολόγγι), Κίμωνα Κοκοσούλα (Μεσολόγγι), Στέλιου Μαφρέδα (Πάτρα), Βασίλη Μπρούμα (Μεσολόγγι), Γιάννη Νεραντζή (Αγρίνιο), Νίκου Παξινού (Μεσολόγγι), Σπύρου Σακαλή (Αθήνα), Άρτεμις Σκουμπουρδή (Αθήνα) και Δημήτρη Τσελίκα (Πάτρα).

Τα Πολιτιστικά Αρχεία εμπλουτίστηκαν με δωρεές των κ.κ ανώνυμου ο οποίος πρόσφερε φωτογραφικό υλικό με κοινωνικά δρώμενα του Μεσολογγίου της δεκαετίας 1955-1965, Βασίλη Βλαχόπουλου (Αθήνα) ο οποίος δώρισε σπάνιες φωτογραφίες των Γιορτών Εξόδου της δεκαετίας 1930 με την απεικόνιση στην πλατεία Μπότσαρη 800 μελών της Ιταλικής παροικίας των Πατρών και του 1981 με την αυθεντική εικόνα της Εξόδου του Θεόδωρου Βρυζάκη, Κώστα Δελαπόρτα (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε χαρακτικά της Αγιά Σοφιάς χωρίς τους μιναρέδες, Κίμωνα & Μαρίας Κοκοσούλα (Μεσολόγγι) που προσέφεραν φωτογραφίες με κοινωνικά δρώμενα του Μεσολογγίου της περιόδου 1920 – 2000, Θεόδωρου Μυλωνά (Μεσολόγγι) ο οποίος προσέφερε δεκάδες ερωτικές, και όχι μόνο, επιστολές προσωπικότητας της πόλης, της περιόδου 1920 – 1950, Μαγδαληνής Παπαγιωτοπούλου - Παναγοπούλου (Αθήνα) η οποία προσέφερε αρχειακό υλικό του 1824 σχετιζόμενο με το Λόρδο Βύρωνα και του 1897 σχετιζόμενο με την Αγγελική Πάλλη – Βαρθολομαίου.

Υπηρεσίες και υλικά προσέφεραν οι κ.κ. Θανάσης Γλιάτσος (Μεσολόγγι), Βασίλης Ζαχαρογιάννης (Ευηνοχώρι), Ελένη Καλάκη (Μεσολόγγι), Γιώργος Καλογεράκης (Μεσολόγγι), Γιάννης Νικάκης (Μεσολόγγι) και το Λογιστικό Γραφείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΥΛΑ (Μεσολόγγι).

Τέλος, εκτός από την μόνιμη υποστήριξη του«ΚΟΡΔΟΣΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ», ανανέωσαν την εθελοντική χορηγική τους συνδρομή τα αρωγά μέλη της «Διεξόδου» κ. κ. Βασίλης Αθανασίου (Αθήνα), Νίκος & Βούλα Βαλλιανάτου (Μεσολόγγι), Μίνα Βαλλιανάτου (Αθήνα), Βασίλης Βλαχόπουλος (Αθήνα), Σπύρος Βλαχόπουλος (Αθήνα), Φαντίνα Κασόλα – Καββαδά (Αθήνα), Τούλα Κουτσογιάννη – Γιαννάκου (Αθήνα), Βασιλική Μανδρούκα (Αθήνα), Κική Νικάκη (Μεσολόγγι), Ευτυχία – Ζωή Ξαρλή (Αθήνα), Γεώργιος Ρουχωτάς (Αθήνα) και Ευσταθία Υφαντή – Μοσχανδρέου (Μεσολόγγι).

Προς όλους τους προαναφερθέντες, για πολλοστή φορά, η «Διέξοδος» εκφράζει την ευγνωμοσύνη της.


© 2021 Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος"

Διαβάστηκε 328 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.