Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 19:02

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 47η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η ιστορία της Ευρώπης αρχιζει απο τον 11ο π.χ. αιώνα απ' όταν καταστράφηκε από τους Έλληνες το τελευταίο μεγάλο εμπορικό οχυρό του παλιού πολιτισμού, η Τροία.

- Από τότε που οι μικρές πόλεις-κράτη της παλιάς Ελλάδας έχασαν την ενεξαρτησία τους και αποτέλεσαν με το ζόρι κομμάτι ενός μεγάλου έθνους, το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας έπαψε να υπάρχει.

- Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το φαγητό σαν ένα αναπόφευκτο κακό και όχι πρόφαση για να περάσουν την ώρα τους και να σκοτώσουν την πλήξη τους.

- Οι Έλληνες πάνω απ'ολα ήθελαν να είναι ελεύθεροι, τόσο στο μυαλό, όσο και στο σώμα. Γιά να διατηρήσουν αυτή την ελευθερία του πνεύματος, ελλάττωσαν τις καθημερινές τους ανάγκες στο ελάχιστο.

- Τραγωδοί στην αρχαιότητα λέγονταν οι άνθρωποι που μιμούνταν την φωνή των τράγων. Τράγος και ωδή.

- Η Κωμωδία βγαίνει απο το "Κώμο" το γλέντι και ωδή.

- Οι Ρωμαίοι οδεύοντας προς την Αττική διακήρυσσαν ότι έρχονταν να απελευθερώσουν τους Έλληνες από το ζυγό των Μακεδόνων.

- Οι Ρωμαίοι πρωτοπάτησαν στην Ελλάδα για να ενισχύσουν τους Αιτωλούς οι οποίοι ζήτησαν τη βοηθειά τους για να αντιμετωπίσουν τους Ακαρνάνες, που ήταν σύμμαχοι των Μακεδόνων.

- Μετά τη Ρωμαϊκή κατάκτηση η Μακεδονία και η Ελλάδα μετατράπηκαν σε κράτη-σκιές, που προστάτευαν τα ανατολικά σύνορα της Ρώμης.

- Ο σοφός κανόνας κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν: Ζήσε , και άσε τους άλλους να ζησουν και αυτοί.

- Ο Κωνσταντίνος, που έχτισε την Κωνσταντινούπολη και ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αποκαλείται μερικές φορές Μέγας. Ένας θεός ξέρει γιατί.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1399 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!