Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 12:58

Αγρίνιο: Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας – Η πρώτη “μάχη” ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί με τη συμμετοχή μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Η Πρωτομαγιά του 2021, τιμήθηκε στις 4 του Μάη, επισήμως ως μεταφερόμενη αργία αλλά και ως απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΕΣΗΕΑ και συνεργαζόμενες ενώσεις, ωστόσο απεργία έχει προκηρυχθεί και για σήμερα. Όλες οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με κοινή πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ, ετοιμάστηκαν για τον απεργιακό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και την πρώτη μεγάλη “μάχη” ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, σήμερα 6 Μαΐου, προχωρώντας σε 24ωρη απεργία.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αντιδρά και τονίζει ότι «η κυβέρνηση με το νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη”. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του «135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο».

Δείτε εικόνες:

Ποιοι μίλησαν στη συγκέντρωση

Τα εργασιακά προβλήματα όπως αποτυπώνονται στον κλάδο τους παρουσίασαν στις ομιλίες τους οι:  Παναγιώτης Kαρατζούνης μέλος Συλλόγου ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, Βάσω Χριστάκη αντιπρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, το μέλος ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Κορδάτος, o Γεράσιμος Αραβανής, γιατρός στο Νοσοκομείο Αγρινίου και Μέλος της ΟΕΝΓΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλη Κατσιγιάννης.

To “παρών” στην συγκέντρωση έδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Γιώργος Βαρεμένος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 370 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.