Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:47 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 18:16

Σε τροχιά lockdown η Αιτωλοακαρνανία ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Ανάσταση” έκανε η εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία 24ωρα, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται στο κυρίως στην περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου (Αιτωλικό και Μεσολόγγι) και δευτερευόντως στο Αγρίνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε χθες 4/5 το δικό της αρνητικό ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων με 61 νέα κρούσματα. Χαρακτηριστικό της αύξησης που παρατηρείται είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες εννέα ημέρες, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και χθες Τρίτη του Πάσχα, στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 229 νέα κρούσματα, όταν το αμέσως προηγούμενο εννεαήμερο 17-25/4 είχαν καταγραφεί 131 νέα κρούσματα.

Το ανησυχητικό είναι ότι ορισμένες από τις δειγματοληψίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες (π.χ. Αιτωλικό) παρουσιάζουν πολύ μεγάλα ποσοστά θετικότητας, πολύ πάνω από το 4% που είναι το όριο συναγερμού για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Παράλληλα η αύξηση των κρουσμάτων άφησε ήδη το αποτύπωμά της και στα νοσοκομεία της περιοχής. Ήδη η κλινική covid στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει γεμίσει από ασθενείς, η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου παραμένει με πληρότητα 100%, ενώ διψήφιος είναι και ο αριθμός των νοσηλευομένων στην κλινική covid.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τη μεγάλη χαλαρότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση ή την επόμενη εβδομάδα η επαναλειτουργία όλων πλέον των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δημιουργούν όχι αβάσιμες υποψίες πως θα συνεχιστεί η καταγραφή υψηλού αριθμού κρουσμάτων. Ήδη οι αριθμοί των τελευταίων ημερών παραπέμπουν στους αριθμούς των κρουσμάτων που καταγράφονταν, όταν η Αιτωλοακαρνανία εντάσσονταν στο “βαθύ κόκκινο” του υγειονομικού χάρτη και την αυστηροποίηση του lockdown…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 833 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.