Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 11:19

Μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για την Πρωτομαγιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ένα κοινωνικό κι εργασιακό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται από ραγδαίες αλλαγές και συνεχείς προκλήσεις, η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει να διατηρεί με την ίδια ένταση τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της.

Στο πέρασμα των χρόνων, οι αγώνες των εργαζομένων ήταν εκείνοι που με την μαχητικότητά τους θεμελίωσαν δικαιώματα, αλλάζοντας οριστικά τους όρους του ανθρώπινου δικαιώματος πλέον στην αξιοπρεπή εργασία.

Σήμερα, οι συνθήκες απαιτούν διαρκή διάλογο στα εργασιακά θέματα. Κάθε θετικό αποτέλεσμα, έχει αντίκτυπο στην ίδια την κοινωνία. Καμία επιδιωκόμενη ανάπτυξη, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, χωρίς την καταλυτική συμβολή των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά ωστόσο έχει και μια ακόμη εθιμική και παραδοσιακή διάσταση. Συμβολίζει την ανακαίνιση της ίδιας της φύσης, μέσα στην οποία ζει και δημιουργεί ο άνθρωπος. Στις συνθήκες δοκιμασίας που βιώνουμε όλοι λόγω της υγειονομικής κρίσης, η φυσική αναγέννηση ας μας δημιουργήσει αισθήματα αισιοδοξίας και δύναμης για την ίδια τη ζωή.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος

Διαβάστηκε 258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.