Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 23:17

Αγώνες dragster στο αεροδρόμιο του Αγρινίου – Αξιοποίηση που «γκαζώνει»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • To στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου εκμισθώθηκε από το Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας για να φιλοξενεί για την επόμενη πενταετία αγώνες dragster
  • Εντός Μαΐου οδηγοί αγώνων από την όλη την Ελλάδα και ακόμη επτά χώρες έρχονται στο Αγρίνιο
  • Τι αναγάγει την πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου σε μια από τις καλύτερες πίστες αγώνων

Πόλος έλξης για Έλληνες και ευρωπαίους οδηγούς, αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έγινε και αναμένεται να γίνειξανά το Αγρίνιο και το στρατιωτικό αεροδρόμιό του, επιτυγχάνοντας παράλληλα την προβολή της πόλης μέσωτων αθλητών, που συμμετέχουν σε αγώνες dragsterκαι γενικότερα των ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Τα τελευταία τρία χρόνια ένας όμιλος από την Κρήτη, αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επισκέπτονταν την πίστα που στρατιωτικού αεροδρομίου και διοργάνωνε αγώνες dragster αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Οι διοργανωτές, εκμεταλλευόμενοι τα θετικά στοιχεία της πίστας και την σπανιότητά τους, που συνδέονται άμεσα με την επίδοση των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν στους αγώνες, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν έλληνες και ξένοι οδηγοί dragsterερχόμενοι κάθε χρόνο στο Αγρίνιο, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την πίστα και να την εκμεταλλευτούν για 5 χρόνια!

Όπως αναφέρει στη «Σ» το μέλος του ομίλου που διοργανώνει τους αγώνες dragsterστο Αγρίνιοκαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης: «αυτή η πίστα εμπλουτίστηκε από τους διοργανωτές λόγω του ότι η ποιότητα της κατασκευής του διαδρόμου είναι πάρα πολύ καλή, αλλά παραμένει και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Με τα υλικά που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές των αγώνων dragsterστις πίστες, ώστε τα αυτοκίνητά τους να μην ολισθαίνουν και να έχουν καλύτερη πρόσφυση, κατάφεραν και πέτυχαν στο Αγρίνιο, στην πίστα του αεροδρομίου, χρόνους που είναι πολύ ζηλευτοί στο πανελλήνιο, αλλά και το εξωτερικό».

 

Αυτό, βοήθησε στην προβολή του Αγρινίου και του αεροδρομίου του πανελλαδικά, αλλά και στο εξωτερικό και σε συνδυασμό με τους άριστους χρόνους που επιτύγχαναν στο Αγρίνιο οι οδηγοί των αγώνων dragster«οδήγησε» τους οργανωτές να νοικιάσουν για 5 χρόνια το αεροδρόμιο από το Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας και να το βελτιώσουν για τις ανάγκες τους, με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην παρεμποδίζεται σε καμία περίπτωση η κανονική χρήση του αεροδρομίου!

Οι πάρα πολύ καλοί χρόνοι που έχουν καταγραφεί όλα τα προηγούμενα χρόνια της διεξαγωγής των αγώνων dragsterστο Αγρίνιο, που οφείλονται αποκλειστικά στα θετικά στοιχεία της πίστας, οδήγησαν αθλητές τουμηχανοκίνητου αθλητισμού – οδηγούς αγώνων από το εξωτερικό να αναζητήσουν την πίστα, να ψάξουν να βρουν που είναι και να διαπιστώσουν πως βρίσκεται σε τέτοιο σημείο στο δυτικό άξονα της χώρας, που είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμη και από λιμάνια (Πατρών και Ηγουμενίτσας), τα οποία εξυπηρετούν αρκετούς οδηγούς του εξωτερικού για τη μεταφορά των αυτοκινήτων τους, τα οποία δεν μπορούν να «βγουν» στο δρόμο.

Φέτος, με την επαναφοράτων αγώνων μετά την μεγάλη αποχή που είχαν εξαιτίας του κορονοϊού, ήδη έχουν προγραμματίσει να διοργανώσουν αγώνες μεταξύ 14 και 16 Μαΐου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οδηγοί από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Κύπρο, την Αλβανία, την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ και όχι μόνο, καθώς πολλές συμμετοχές δεν έχουν «κλειδώσει» ακόμη!

Συγκεκριμένα θα είναι από 120 έως 140 ομάδες μέχρι στιγμής! Αυτό σημαίνει πως θα έρθουν στο Αγρίνιο τουλάχιστον 1.000 άτομα, καθώς ένα αυτοκίνητο, εκτός του οδηγού του, διαθέτει και άλλα άτομα που απαρτίζουν το τεχνικό team της ομάδας, ενώ πάντα υπάρχουν και επιπλέον άτομα (λ.χ. οικογένεια του οδηγού και παράγοντες του μηχανοκίνητου αθλητισμού από κάθε χώρα,που συνοδεύουν την εκάστοτε ομάδα ή πλαισιώνουν την διοργάνωση).

Οι τέσσερις από τους έξι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος dragsterθα διεξαχθούν στο Αγρίνιο και επίσης θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο και τρείς αγώνες Κυπέλλου, βάσει του προγράμματος που ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού!

«Πρόκειται για δύο ομοσπονδίες που θα έρθουν στο Αγρίνιο, η μια αφορά τα αυτοκίνητα και η άλλη τις μοτοσικλέτες. Για το χρονικό διάστημα από 14 έως και 16 Μαΐου θα επισκεφτούν το Αγρίνιο οδηγοί από όλη την Ελλάδα , όπως επίσης από το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Αλβανία, την Ισπανία και την Βουλγαρία και όχι μόνο και μιλάμε για 120 με 140 ομάδες. Με την καλή πίστα που διαθέτουμε, την τεχνογνωσία των διοργανωτών, την συμμετοχή οδηγών από τόσες χώρες και τόσα διαφορετικά σημεία των Ελλάδας, το Αγρίνιο θα ακουστεί πολύ. Στην πίστα του Αγρινίου τα αυτοκίνητα δεν χάνουν σε πρόσφυση, δενσπινιάρουν κατά την εκκίνηση δηλαδή, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό και σοβαρό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό το διαθέτει αυτή η πίστα, και δεν μπορούν να το «προσφέρουν» άλλες πίστες, διότι ο χρόνος που κάνουν ως προς τις επιδόσεις τους είναι πάρα πολύ καλός» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος είναι και ο συνδετικός κρίκος των διοργανωτών με τον δήμο Αγρινίου.

Ο δήμος Αγρινίου όλα τα προηγούμενα χρόνια που γίνονταν οι αγώνες dragster στο Αγρίνιο ήταν χορηγός και παρέχει όποια βοήθεια και αν χρειάζονταν οι διοργανωτές, αλλά επιπλέον έχει την πρόθεση από τώρα και στο εξής να ενισχύσει την προσπάθεια του ομίλου, των διοργανωτών και έτσι το αεροδρόμιο του Αγρινίου, αλλά κυρίως η πόλη να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και τους κλάδους στους οποίους στηρίζεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός!

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Αθλητισμού, ώστε η πίστα του αεροδρομίου με ελάχιστες παρεμβάσεις να γίνει πιο ασφαλής και να λειτουργεί βάσειτων τελευταίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να επιτευχθεί πολύ άνετα η διεξαγωγή αγώνων ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο Αγρίνιο. Συνεπώς, με ελάχιστο κόστος, της τάξεως των 30 με 40 χιλ.ευρώ, να διαθέτει ο δήμος Αγρινίου, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, μια πίστα την οποία θα επισκέπτονται άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

«Ο δήμαρχος, ο κ. Παπαναστασίου, είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει και οικονομικά, αλλά και να αναλάβει όλες τις επαφές με τον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να εγκριθεί κονδύλι για να εξοπλιστεί η πίστα του Αγρινίουεπιπλέον με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές.Θα πάρει ζωή το αεροδρόμιο, καθώς οι διοργανωτές έχουν και προπονητική διάθεση, που σημαίνει πως επιθυμούν να ανοίγουν την πίστα και για προπονήσεις ή ακόμη και για να καταρτιστούν οι νέοι ενδιαφερόμενοι για το άθλημα, βάζοντας παράλληλα και τις σωστές βάσεις που χρησιμεύουν ακόμη και στην ασφαλέστερη οδήγηση στο δρόμο» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος σημείωσε: «επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν ή απαιτούνται να γίνουν με βάση της σημερινές ευρωπαϊκές προδιαγραφές έχουν το χαρακτηριστικό της φορητότητας, δηλαδή ανά πάσα ώρα και στιγμή «στήνονται» και άμεσα απομακρύνονται, με αποτέλεσμα να μην ενοχλείται και μην εμποδίζεται η κανονική λειτουργία του αεροδρομίου.Το άθλημα αυτό απαιτεί την δαπάνη πολλών χρημάτων για την χρήση των αυτοκινήτων και την συμμετοχή τους σε αγώνες dragster, κάτι που σε δεύτερη ματιά σημαίνει πως το Αγρίνιο και η περιοχή μόνο όφελος θα έχει, καθώς εκτός από τις ομάδες που έρχονται στην περιοχή μας, θα διαδοθεί περεταίρω η σπουδαιότητα και η καταλληλότητα της πίστας του αεροδρομίου μας και αποτέλεσμα αυτού θα είναι η προσέλκυση και επιπλέον κόσμου, αλλά και ενδιαφέροντος, καθώς το καλύτερος τρόπος για την διάδοση ενός «προϊόντος» είναι η «μεταφορά» από στόμα σε στόμα, πέραν φυσικά της οργανωμένης προβολής και διαφήμισης που επιτυγχάνεται για την περιοχή μας μέσω των διοργανώσεων αυτών».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 614 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 23:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.