Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 18:30

«Σε πρώτο πληθυντικό»: Επανακυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Αγρινιώτη εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Γεωργίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επανακυκλοφορεί η ποιητική συλλογή «Σε πρώτο πληθυντικό» του Αγρινιώτη εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Γεωργίου που εκδόθηκε πριν από ένα χρόνο από τις ιστορικές εκδόσεις Ιωλκός.

Το βιβλίο εξαντλήθηκε και πριν από λίγες μέρες ο εκδοτικός οίκος προχώρησε σε Β έκδοση

Με την συλλογή ο δημιουργός αυτοσυστήνεται στο αναγνωστικό κοινό, προσδιορίζοντας όχι μόνο τις ποιητικές του συντεταγμένες αλλά και ορίζοντας ποιητικά την ιδεολογική του τοποθέτηση μέσα στον κόσμο.

Πρόκειται μάλλον για μια κοινωνική και πολιτική διακήρυξη απέναντι στον σύγχρονο αυτιστικό τρόπο ζωής και την αυστηρά καθορισμένη, εμμονική και ανορθόδοξη λογοκρατική αντιμετώπιση τόσο του κοσμικού μυστηρίου όσο και του ἀνθρωπίνου βίου.

Στην ποιητική συλλογή προβάλλεται το νόημα της ενσυνείδητης και βιωμένης αγάπης, του έρωτα και του ονείρου, του ανθρωπισμού και της κοινής συλλογικής εμπειρίας ως μέσα διάθλασης μιας υπέρμετρης και υπερφίαλης ατομικότητας που τελικώς εκμηδενίζει την ύπαρξη.

Ονειροπόληση και ρομαντισμός, νοσταλγία και ομορφιά, επιθυμίες και ματαίωση. Μικρές μικρές ψηφίδες που συνθέτουν την εικόνα μιας ζωής ιδωμένης με τα μάτια του ποιητικού λόγου.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο. Το 1998 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι λειτουργός της Μέσης εκπαίδευσης και τα τελευταία δώδεκα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του ως φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Γαβαλούς του δήμου Αγρινίου.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Το βιβλίο Σε πρώτο πληθυντικό είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή, η οποία τυπώθηκε από τις εκδόσεις Ιωλκός τον Απρίλιο του 2020.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 442 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.