Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  1:35 μμ
Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 13:46

Ανάληψη Θέρμου: Λιτή τελετή για τους Δερβεκιστιάνους πολεμιστές που πήραν μέρος στην πολιορκία και στην Έξοδο του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Η Δερβέκιστα έχει τη δική της ιστορία στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς συμμετείχε ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα. Δερβεκιστιάνοι πολεμιστές πήραν μέρος στην πολιορκία και στην Έξοδο του Μεσολογγίου, πολέμησαν στο Πετροχώρι και σε πολλές άλλες μάχες υπό τις οδηγίες του αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραϊσκάκη και του καπετάνιου του Απόκουρου Κώστα Σιαδήμα.

Η σχέση της Δερβέκιστας (Ανάληψης) με το Μεσολόγγι είναι σημαντική, αφού οι εναπομείναντες εξοδίτες έφτασαν στο χωριό αμέσως μετά την νύκτα της μάχης! Σήμερα έγινε λιτή τελετή στην Ανάληψη Θέρμου, με τέλεση τρισαγίου,καταθέσεις στεφάνων και επετειακή ομιλία. Χρόνια πολλά”! ανέφερε ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνταντάρας σε ανάρτησή του στο facebook.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 253 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News