Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:19 μμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 15:16

Ξηρόμερο: Αντιδράσεις για τους νέους αιολικούς σταθμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Δημοσιεύθηκαν στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) προς δημόσια διαβούλευση οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τρεις (3) Αιολικούς Σταθμούς στον νομό Αιτ/νίας.

Συνγεκριμένα:
ΜΠΕ για τον Αιολικό Σταθμό στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος, εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής και εντός περιοχής εξάπλωσης του όρνιου Gyps fulvus (πάνω από τα χωριά Παλαιόπυργος, Ανθόφυτο, Γάβρος, Σίμος και Στύλια) της δημοτικής ενότητας Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας, για τέσσερις (4) ανεμογεννήτριες, της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΕ. Δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10-5-21.

MΠΕ για τον Αιολικό Σταθμό στο όρος Βελούτσα, εντός Ζώνης Σημαντικής Περιοχής για τα πουλιά (πάνω από τα χωριά Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκης και τον Αστακό) της δημοτικής ενότητας Αστακού του δήμου Ξηρομέρου, για οκτώ (8) ανεμογεννήτριες, της εταιρείας ΚΥΩΝ ΕΠΕ. Δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 25-5-21.

MΠΕ για τον Αιολικό Σταθμό στο θέση Καλλίδρομος, εντός Ζώνης Σημαντικής Περιοχής για τα πουλιά (βόρεια της Βελούτσας και πάνω από τα χωριά Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκης και τον Αστακό) της δημοτικής ενότητας Αστακού του δήμου Ξηρομέρου, για έξι (6) ανεμογεννήτριες, της εταιρείας ΚΥΩΝ ΕΠΕ. Δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 25-5-21.

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των βουνών της Αιτωλοακαρνανίας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, τα οικεία δημοτικά συμβούλια, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, τους κατοίκους και τους συλλόγους των περιοχών να λάβουν γνώση των παραπάνω ΜΠΕ και να εκφράσουν την γνώμη τους, καταθέτοντας το έντυπο Δ11 στο ΗΠΜ. (Απαιτείται η εγγραφή του κάθε χρήστη με στοιχεία taxisnet στο HΠΜ).

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.