Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 23:14

Η πρώτη εβδομάδα των self test στα Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας: Ελάχιστοι θετικοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας των self test στα Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας υπήρξαν συνολικά 7 θετικά self test
  •  Τα στοιχεία που δίνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάσης Σαρδέλης

Με την απαραίτητη επίδειξη του δεύτερου αρνητικού self test προσήλθαν στα Λύκεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την Πέμπτη, «ολοκληρώνοντας» έτσι την πρώτη εβδομάδα στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθησαν τα δύο πρώτα self τεστ, μέσω των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί γνώρισαν και εμπέδωσαν τη διαδικασία, η οποία ξεκινά προσεχώς και για άλλους κλάδους εργαζομένων.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα αποτελέσματα των self test Δευτέρας και Πέμπτης έδειξαν πως υπήρξαν 5 θετικοί στον covid-19 μαθητές, 2 εκπαιδευτικοί, όπως επίσης 1 εκπαιδευτικός θα κάνει επανέλεγχο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Σαρδέλη: «στο σύνολο 5.173 μαθητών στα Λύκεια της Αιτωλοακαρνανία αρνητικοί ήταν οι 4.886 και θετικοί 5 μαθητές. Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς στο σύνολο 1.007, οι 1000 ήταν αρνητικοί, δύο βρέθηκαν θετικοί, όπως επίσης δύο  εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε επανέλεγχο».  Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι περίπου 280 μαθητές της Γ’ Λυκείου απουσίαζαν αυτή την εβδομάδα από τις τάξεις, αξιοποιώντας το περιθώριο απουσιών που έχουν για την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Σαρδέλης

Στην περίπτωση που το test βγει θετικό, όπως επισημαίνει ο κ.Σαρδέλης: «εκδίδεται από την πλατφόρμα σχετική κάρτα θετικού αποτελέσματος. Ο μαθητής ή εκπαιδευτικός οφείλει να την εκτυπώσει και να μεταβεί εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές (όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβεί στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, ο διαγνωσθείς θετικός μαθητής ή εκπαιδευτικός, καθώς επίσης και οι οικείοι τους θα πρέπει να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, θα ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία θα βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο μαθητής ή εκπαιδευτικός θα επιστρέφει στο Λύκειο επιδεικνύοντας την εν λόγω βεβαίωση. Ειδικότερα για τους μαθητές που θα έχουν θετικό επιβεβαιωτικό τεστ, προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν: Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική».

Είχε τονιστεί επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 368 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.