Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:27 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 15:09

Χαρ. Μπονάνος: Οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα για τους εμβολιασμούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού και αναφέρονται στην Περιφερειακή Αρχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Πρώτον, η συζήτηση για τον εμβολιαστικό προγραμματισμό δεν γίνεται με όρους επικοινωνιακών κραυγών. Τα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν χωρούν σε στείρους αντιπολιτευτικούς λόγους και κομματικά χαρακώματα. Παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση την εξέλιξη της πορείας των εμβολιασμών, ένα μεταβαλλόμενο δυναμικό φαινόμενο και πάντα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τα στελέχη της Επιχείρησης «Ελευθερία», η Περιφερειακή μας Αρχή με σοβαρότητα και ευθύνη έχει αναδείξει εδώ και αρκετές ημέρες τα ζητήματα και τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

Ας μη βιάζεται και ας μην προσεγγίζει μικροπολιτικά τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα των εμβολιασμών ο κ. Κατσιφάρας, μια και, αντίθετα με ό,τι πιστεύει ή έστω αντιλαμβάνεται,  οι εξελίξεις τον προσπερνούν καθημερινά. Για παράδειγμα, αν χθες έκανε ένα κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα των εμβολιασμών, θα έβλεπε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας βρίσκεται κατά 8.000 εμβόλια πάνω από τη Λάρισα, 15.000 περίπου πάνω από τα Ιωάννινα και φυσικά πολύ πιο μπροστά από τη Μαγνησία και τα Χανιά, στο σύνολο εμβολιασθέντων για την πρώτη δόση. Χωρίς να υπολείπονται και οι άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δεύτερον, συστήνουμε σε όλους να κάνουν λίγες ώρες υπομονή. Η Περιφερειακή Αρχή, αν και όχι καθ’ ύλην αρμόδια για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεργάζεται άψογα με την Πολιτική Προστασία, τα συναρμόδια υπουργεία και την 6η ΥΠΕ και έχει κάνει παρεμβάσεις και προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης για το χτίσιμο του ανοσολογικού τείχους. Η κοινωνία μας χρειάζεται τα εμβόλια και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Περιθώρια λαϊκισμών και αντιπολιτευτικών οίστρων, απλά δεν υπάρχουν. Γιατί δεν εκφράζουν και δεν εκπροσωπούν κανέναν στην πραγματική κοινωνία». 

Διαβάστηκε 193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.