Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:50 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 10:18

Πληρώνονται οι ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια δύο μηνών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πληρωμή που θα αφορά την διπλή κρατική αποζημίωση για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Για τα «κουρεμένα» μισθώματα του Φεβρουαρίου η κρατική αποζημίωση θα χορηγηθεί με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ για τον μήνα Μάρτιο, και για μισθώσεις που έχουν συναφθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021 οι ιδιοκτήτες θα πληρωθούν με βάση τη δήλωση COVID Φεβρουαρίου.

Προϋποθέσεις
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, επειδή οι φορολογούμενοι δεν θα υποβάλουν δηλώσεις Covid για τα μειωμένα μισθώματα του Μαρτίου η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων μόνο εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

  • Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.
  • Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.

Μέχρι στιγμής έχουν αποζημιωθεί 365.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με πάνω από 187 εκ. ευρώ είτε μέσω συμψηφισμών φορολογικών οφειλών είτε με πίστωση του ποσού στο τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για τα μειωμένα ενοίκια Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020 έχουν διενεργηθεί συμψηφισμοί ύψους 44,5 εκατ. ευρώ για 232.000 ΑΦΜ ενώ άλλες 15.000 δηλώσεις Covid έχουν εκκαθαριστεί και είναι έτοιμες για συμψηφισμό με χρέη στην εφορία μόλις εμφανιστούν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ.

Σε εκκρεμότητα 90.000 δηλώσεις

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 90.000 αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Covid για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και άλλες 65.000 δηλώσεις που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα του Δεκεμβρίου. Αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η εκκαθάριση των τροποποιητικών δηλώσεων θα δρομολογηθεί η πληρωμή των ιδιοκτητών ακινήτων για το 50% των ενοικίων που έχασαν.

Σημειώνεται ότι στις 19 Απριλίου 2021 λήγει η προθεσμία για τις διορθώσεις στις δηλώσεις Covid των μηνών Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Αμέσως μετά τη ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις στα στοιχεία που θα έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι και θα προχωρήσει σε νέους συμψηφισμούς και αποζημιώσεις στους εκμισθωτές ακινήτων πολλοί από τους οποίους «περιμένουν στην ουρά» για να αποζημιωθούν από το κράτος για τα χαμένα ενοίκια. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν δει καμία αποζημίωση από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία και εφαρμόστηκε το μέτρο των μειωμένων ενοικίων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.