Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 18:51

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Ομόφωνη απόφαση για τη διεκδίκηση της αργίας της 11ης Ιουνίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έλαβε η εισήγηση του δημάρχου Αγρινίου για την καθιέρωση της 11ης Ιουνίου κάθε έτους, επέτειος της απελευθέρωσης του Βραχωρίου από τον τουρκικό ζυγό το 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής και ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Αγρίνιο.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη και τη σχετική εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.
Όπως επισημάνθηκε, για να οριστεί ημέρα αργίας για τον εορτασμό ιστορικού ή θρησκευτικού γεγονότος τοπικού χαρακτήρα απαιτείται προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής.

Ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε γνωστό εξάλλου πως θα αύριο θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να της απευθύνει πρόσκληση για να παραστεί στον φετινό εορτασμό της επετείου της 11ης Ιουνίου που συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με την εισήγηση ο εορτασμός πραγματοποιείται με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα και αν και δεν καθιερώθηκε με τον τυπικά προβλεπόμενο τρόπο (έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για καθιέρωση Τοπικής Ιστορικής Εορτής), ήταν και είναι καθιερωμένος ως τέτοιος τόσο στην πατριωτική συνείδηση των κατοίκων, όσο και στην πράξη, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο, δυνάμει εθιμικού δικαίου.

Επισημάνθηκε πως με τα σημερινά δεδομένα η έλλειψη καθιέρωσης, κατά τον προβλεπόμενο τύπο, της εν λόγω τοπικής ιστορικής εορτής, δυσχεραίνει την συμμετοχή των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις πάγιες καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Επι του θέματος οι εκπρόσωποι των παρατάξεων έκαναν διάφορες παρατηρήσεις και επισημάνσεις συμφωνώντας ωστόσο με τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 169 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 19:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.