Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:07

Προσπάθεια για παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγρίνιο την 11η Ιουνίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «καθιέρωση της 11ης Ιουνίου κάθε έτους, επέτειος της απελευθέρωσης του Βραχωρίου από τον τουρκικό ζυγό το 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής και ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Αγρίνιο» είναι το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που θα συνεδριάσει σήμερα.

Πρόκειται βέβαια για ένα μεγαλεπήβολο στόχο της δημοτικής αρχής και όχι για απλή διαδικασία καθώς για να οριστεί ημέρα αργίας για τον εορτασμό ιστορικού ή θρησκευτικού γεγονότος τοπικού χαρακτήρα απαιτείται προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής,

Δεν είναι ωστόσο η καθιέρωση της αργίας ο μόνος στόχος για τον φετινό εορτασμό της 11η Ιουνίου που συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Πληροφορίες θέλουν την δημοτική αρχή να επιδιώκει τον ερχομό στην πόλη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να γίνουν ενέργειες.

Σημειωτέον πως τελευταία (αν όχι και μοναδική) επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγρίνιο ήταν αυτή του Κάρολου Παπούλια την 9η Μαΐου (εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου) του 2008.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 228 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.