Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:10 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:02

Μπαράζ πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ με πληρωμές επιδομάτων, δώρου Πάσχα και κληρονόμους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές για 433.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ που αφορούν προπληρωμές επιδομάτων ανεργίας και Δώρου Πάσχα.

Ειδικότερα από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου οι εξής πληρωμές:

– 80 εκατ. ευρώ σε 370.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Από το ποσό αυτό τα 50 εκατ. ευρώ αφορούν σε δώρα Πάσχα και προκαταβολές ανεργίας
– 40 εκατ. ευρώ σε 32.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
– 14 εκατ. ευρώ αφορούν σε 31.000 δικαιούχους που συμμετέχουν σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα
– 500.000. ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Υπογραμμίζεται πως το ποσό καταβάλλεται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια. Επίσης οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Παράλληλα σήμερα θα γίνει και η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους που έχουν δικαίωμα από διαθήκη. Αφορά την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαϊου 2016 στους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Αναλυτικότερα στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, σήμερα θα καταβληθούν 13,7 εκατ. ευρώ σε 24.084 δικαιούχους για αναδρομικά κληρονόμων θανόντων συνταξιούχων, με κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη και 23.783 ευρώ θα καταβληθούν σε 25 δικαιούχους για επιδόματα ασθενείας και μητρότητας.

Όσοι κληρονόμοι έχουν καθυστερήσει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να γνωρίζουν πως το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς μπορεί να γίνει δεκτό από τον ΕΦΚΑ μόνο στις εξής τρεις περιπτώσεις:

– εάν ο αιτών είναι ενήλικος κάτοικος Ελλάδος το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 4 μηνών από τον θάνατο του συνταξιούχου και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών

– εάν ο αιτών είναι ανήλικος κάτοικος Ελλάδος το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 1 έτους από την ενηλικίωση του αιτούντα και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών

– εάν ο αιτών είναι ενήλικος κάτοικος Εξωτερικού το Πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την πάροδο 12 μηνών από τον θάνατο του συνταξιούχου και να μην έχει παρέλθει περίοδος μεγαλύτερη του εξαμήνου από την έκδοση του μέχρι και την υποβολή αιτήσεως καταβολής αναδρομικών.

Επίσης μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου από τον e-ΕΦΚΑ θα πραγματοποιηθούν οι εξής καταβολές:
– 11,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 460 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
– 836.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.050 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (Επιδόματα Μητρότητας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας)
– 9.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 20 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Αλεξάνδρα Κλειδαρά- dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 417 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.