Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 12:40

Κεραμέως: Self test και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων – Εχουν διατεθεί ήδη 300 χιλιάδες από τα φαρμακεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επέκταση του μέτρου των self test και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας και στο διοικητικό προσωπικό των σχολείων ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχουν ήδη διατεθεί περίπου 300 χιλιάδες self test από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων και εξήγησε ότι αυτά πρέπει να διενεργούνται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. «Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», σημείωσε.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με την Επιτροπή για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης προκειμένου να εξεταστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο«, επισήμανε.

Τέλος, αναφορικά με τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της. «Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.