Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:13 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 11:00

Έκθετη η Αποκεντρωμένη για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δικαιώθηκε ο Δήμαρχος  στην Επιτροπή του άρθρου 152

Δικαιώθηκε στην Επιτροπή του άρθρου 152 η Δημοτική Αρχή σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εκείνο που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή. Επειδή όμως είχε εκπονήσει ένα τεχνικό πρόγραμμα και ο συνδυασμός του Νίκου Καραπάνου, το οποίο όμως δεν τέθηκε προς ψήφιση ούτε συζητήθηκε, καθώς όπως είχε πει τότε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας δεν είχε τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίας για να έρθει προς συζήτηση.

Ο κ. Καραπάνος τότε είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία τον δικαίωσε και υποχρέωσε τον Δήμο να φέρει προς συζήτηση και αυτό το πρόγραμμα, το οποίο τελικά υπερψηφίστηκε στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι ο Δήμαρχος προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 που εξέτασε την υπόθεση και δικαίωσε την Δημοτική Αρχή. Με απλά λόγια απεφάνθη ότι καλώς δεν είχε τεθεί προς συζήτηση την πρώτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης Καραπάνου και κακώς η Αποκεντρωμένη έκανε δεκτή την ένσταση του πρώην Δημάρχου υποχρέωσε τον Δήμο να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλους Δήμους όπως της Τρίπολης, του Ληξουρίου κλπ.,  που υπήρχαν  αντίστοιχες περιπτώσεις οι ενστάσεις των αντιπολιτεύσεων δεν έγιναν δεκτές από την ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κατόπιν αυτού εξάγεται το συμπέρασμα ότι πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής το οποίο είχε ψηφιστεί στην αρχή και η Αποκεντρωμένη είναι έκθετη.

Πηγή: aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.