Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 18:14

Η ΚΕΔ Ναυπακτίας καταγγέλλει τις συμβάσεις των 4 εργαζομένων βάσει της νομικής γνωμάτευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΝ, έχοντας πάρει στα χέρια του τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του δήμου Ναυπακτίας επί των όσων αναφέρει η έκθεση του Γραφείου Επιθεώρησης του ΑΣΕΠ και αφορά σε τέσσερις προσλήψεις που έγιναν το 2018 στην Κοινωφελή του δήμου, επί ημερών της προηγούμενης θητείας.

Το νομικό τμήμα του δήμου είπε εν ολίγοις ότι η συμμόρφωση με τα όσα λέει η έκθεση, δηλαδή η καταγγελία της σύμβασης των συγκεκριμένων εργαζόμενων, είναι μονόδρομος, κάτι που τελικά αποφάσισε και το συμβούλιο κατά πλειοψηφία. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είναι μονόδρομος ως εκ τούτων, κατά τη νομική μας άποψη, η ΚΕΔΝ να συμμορφωθεί με τις προτεινόμενες με την υπ’ αρ. 3/21 Έκθεση Ελέγχου ενέργειες. Ειδικότερα, οι ενέργειες, στις οποίες οφείλει να προβεί η ΚΕΔΝ σε συμμόρφωση προς την υπ’ αρ. 3/21 Έκθεση Ελέγχου, όπως περιγράφονται στην παρ. 8 του άρθ. 51 του Ν.4765/21 αλλά και στην ίδια την 3/21 Έκθεση Ελέγχου είναι: α) να προβεί σε καταγγελία των επίμαχων συμβάσεων – δεδομένου ότι πρόκειται περί συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου – και β) σε παύση καταβολής των αποδοχών των».

Ήδη οι ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης έχουν ξεκινήσει, καθώς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Κοινωφελής, από τη στιγμή που της κοινοποιήθηκε η έκθεση, είχε μπροστά της χρονικό περιθώριο δύο μηνών, πλέον έναν, για να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

Ο Γ. Σιαμαντάς και η εκπρόσωπος των εργαζομένων διαφοροποίησαν τη στάση τους καταθέτοντας πρόταση η ΚΕΔΝ να ζητήσει τη συνδρομή εξειδικευμένου νομικού γραφείου, και στη συνέχεια βάσει του υπομνήματος που αυτό θα συντάξει να απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη διοίκηση για να λάβει οδηγίες επί των επόμενων ενεργειών. Το ερώτημα που τέθηκε από άλλα μέλη του ΔΣ, βέβαια, είναι γιατί η πρόταση αυτή δεν ετέθη κατά το προηγούμενο ΔΣ αλλά «έπεσε» τώρα στο τραπέζι, ενώ στην παρούσα φάση ήρθε εκείνη της νομικής υπηρεσίας του δήμου την οποία είχε ομόφωνα αποφασίσει να ζητήσει το σώμα.

Είναι σχεδόν δεδομένο πως η συνέχεια θα περάσει και μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, ενώ το όλο θέμα δεν μπορεί παρά να εστιάσει και στους ελέγχους που θα γίνουν με βάση την έκθεση και τα όσα λέει, τόσο από την Αποκεντρωμένη όσο και από την εισαγγελία Μεσολογγίου. Η μεν πρώτη, για πιθανό καταλογισμό στο τότε ΔΣ των έως σήμερα χρημάτων που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους, η δε δεύτερη για πιθανές ποινικές του ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αυτό που είναι σχεδόν βέβαιο είναι πως ο δήμος θα στηρίξει, τουλάχιστον νομικά, τα πρόσωπα που ενδεχομένως κληθούν να καταθέσουν στοιχεία για το πως δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις των συγκεκριμένων προσλήψεων.

Πηγή: emprosnews.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.