Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 18:38

Νέοι Αγρότες: Οι πίνακες βαθμολογίας για την 3η Πρόσκληση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε διαβούλευση ο πίνακας μοριοδότησης της 3ης Πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1 για την Εγκατάσταση Νέων Γεωργών.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η βαθμολογία για την 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.

  • Η ελάχιστη βαθμολογία που οφείλει να συγκεντρώσει ο εν δυνάμει δικαιούχος είναι 45%, ενώ προτεραιότητα δίνεται σε αγρότες που κατοικούν σε ορεινές περιοχές, διαθέτουν ιδιόκτητη γη και η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσής τους (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ.

Με ποσοστό 17%, το υψηλότερο στην βαθμολόγηση, αξιολογείται η συμβολή του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας των Στρατηγικών των Περιφερειών (οι τιμές του κριτηρίου και η σχετική βαθμολογία ορίζονται από τις Περιφέρειες ανάλογα με τον κλάδο προτεραιότητας).

Με ποσοστό 10% αξιολογείται η αρχική παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης και ενισχύονται αυτές με μέση παραγωγική δυναμικότητα:

-Η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι μικρότερη των 15.000 ευρώ (50 μόρια).

-Η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση η μεγαλύτερη των 15.000 ευρώ και μικρότερη των 20.000 ευρώ (80 μόρια)

- Η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ (100 μόρια).

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με την Βαθμολόγηση ΕΔΩ

Δείτε την άτυπη διαβούλευση ΕΔΩ

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.