Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:27 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 10:57

Αγρίνιο: Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου για την κατάσταση στην Υγεία (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η σημερινή και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ και ακολούθως στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, συνταξιούχων και άλλων φορέων, τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κινητοποίηση άρχισε στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ και συνεχίστηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν να εκφραστεί η αντίθεση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας συνολικά και να ασκηθεί κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν μέτρα που θα ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ) και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( Π.Φ.Υ.) “με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές”. Τάχθηκαν επίσης  υπέρ της επίταξης του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.

Ειδικά για το ζήτημα της πανδημίας υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν αποτελεσματικά εμβόλια για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Το Εργατικό Κέντρο ζήτησε, τέλος, τη στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προστασία των ανέργων.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.