Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:13 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 23:20

Πρόγνωση καιρού εβδομάδος 5-11/4 για το Αγρίνιο...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοιξιάτικα καιρικά σκαμπανεβάσματα....ψυχρότερος θερμοκρασιακά ο Μάρτιος!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 5-11/4 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Γενικά άστατο και άναρχο κάπως θα είναι το σκηνικό του καιρού στη νέα εβδομάδα του Απρίλη, με πότε μουντό καιρό και ψιλόβροχα ή και παροδικές κανονικές βροχές, πότε με πιο ανοιχτό ουρανό και νφώσεις, πότε με πιο κρύο, πότε με πιο ήπιες συνθήκες με ηλιοφάνεια και αυτά τα σκαμπανεβάσματα θα κρατήσουν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4.

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και μέτρια πιθανότητα για σύντομη βροχή ή ψιχάλα, τις πρώτες πρωινές, αλλά και προς τις απογευματινές-βραδινές ώρες (3-5mm). Οι άνεμοι θα πνέουν ΔBΔ κυρίως διευθύνσεις (ΒΔ, ΔΝΔ και ΒΑ) γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 9-20οC.

ΤΡΙΤΗ 6/4.

Γενικά άστατος καιρός, με αρκετές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής μέσα στην ημέρα (2-4mm). 'Ομως θα υπάρχουν διαστήματα με πιο ανοιχτό καιρό και κυρίως προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ, ΒΔ, ΔΝΔ και ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 7-18 ή και 19οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4.

Νεφώσεις με πιθανές βροχές στο πρώτο μισό της ημέρας (2-3mm) και στη συνέχεια σχετική βελτίωση, έως και άνοιγμα του καιρού, με ήλιο και λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ/ΔNΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (παροδικά ως σχεδόν ισχυροί), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 7-16 ή και 17οC.

ΠΕΜΠΤΗ 8/4.

Ηλιοφάνεια και ψύχρα στον Αγρινιώτικο κάμπο, κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ ως τις προμεσημβρινές ώρες, υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ψεκάδων στην αυρύτερη περιοχή. Ασθενείς χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΑΒΑ διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-14 ή και 15οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4.

Γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς κυρίως ανέμους (ΑΒΑ, ΒΑ, ΔΒΔ και ΔΝΔ) και θερμοκρασία εντός πόλης, από 3-15 ή και 16οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4.

Κυρίως ηλιοφάνεια, με ασθενείς ΑΒΑ και ΔΒΔ ανέμους, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, από 4-18οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4.

Αίθριος καιρός, πολύ ασθενείς άνεμοι (ΑΒΑ, ΑΝΑ, ΒΔ, ΔΒΔ και ΒΑ) και θερμοκρασία από 6-19 ή και 20οC.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΤΙΟΥΣτο Αγρίνιο, είχαμε 11,2οC την μέση θερμοκρασιακή τιμή για τον πρώτο μήνα της άνοιξης, δλδ στα -1,1οC κάτω από τις μέσες τιμές. Σημειώθηκαν 70,5mm υετού σε 11 υετοφόρες ημέρες...δλδ -15% και στο ύψος βροχής, αλλά και στις ημέρες...ο υετός του 2021 έως τώρα, είναι 519,4mm (46ημ.)....απόλυτα ελάχιστη και μέγιστη θερμοκρασία μηνός: 2,6 - 21,9οC.









Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

weatherparty.blogspot.com

Διαβάστηκε 325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.