Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 21:12

Έτσι θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας έχει πρόβλημα στα δόντια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δείτε πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν για την υγεία τους

Oι σκύλοι αρκετά συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια τους, γεγονός που δεν είναι καθόλου αθώο πρόβλημα αφού η κακή στοματική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιολογικά προβλήματα, προβλήματα στους πνεύμονες, και στα νεφρά.

Οι κτηνίατροι συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν οι ιδιοκτήτες να έχουν προλάβει αν είχαν δει εγκαίρως κάποια σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος μας αντιμετωπίζει προβλήματα με τα δόντια.

  • Αν παρατηρήσετε αίμα στα παιχνίδια του σκύλου τότε σημαίνει ότι τα ούλα του σκύλου έχουν πρόβλημα και πρέπει να επισκεφθείτε το κτηνίατρο σας.
  • Αν δείτε ότι η όρεξη για τροφή στο σκύλο σας έχει μειωθεί τότε πρέπει να αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι μπορεί να ταλαιπωρείται από στοματικά προβλήματα.
  • Αν τον δείτε να κουνάει υπερβολικά το κεφάλι του σημαίνει ότι κάτι τον ταλαιπωρεί στη γναύθο.
  • Αν ξύνει τα δόντια του με τα πόδια του, πρέπει να το ελέγξετε. Η υπερβολική κινητικότητα είναι ένα ακόμη σημάδι που πρέπει να τσεκάρετε με το κτηνίατρο σας.

Ας είμαστε προσεκτικοί με τους τετράποδους φίλους, για να ζήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε μαζί τους.

pronews.gr

Διαβάστηκε 657 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.