Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 18:18

Νέα απάτη με μηνύματα στο Messenger που «κλέβουν» κωδικούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απάτη στο facebook με μηνύματα «κοίτα τι βρήκα για σένα» ή «μοιάζει με σένα» φτάνουν στο messenger που υποκλέπουν κωδικούς των χρηστών.

Την προσοχή των χρηστών εφιστά το facebook και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για αυτοματοποιημένα μηνύματα που φτάνουν στην εφαρμογή messenger με σκοπό να υποκλέψουν κωδικούς. Έρχονται μάλιστα από κάποιον φίλο μας, οπότε εύκολα πατάει κανείς τον σύνδεσμο.

Τα μηνύματα που έρχονται έχουν τη φράση «κοίτα τι βρήκα για σένα» ή «μοιάζει με σένα» συνοδευόμενα από καρδιά emoji και οδηγεί σε κακόβουλη διεύθυνση, η οποία υποκλέπτει το username και τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook των χρηστών, ακόμα κι αν προλάβουν να κλείσουν την κακόβουλη σελίδα. Μόνο το «κλικ» αρκεί…

Όσοι πατούν στον σύνδεσμο οδηγούνται σε μία ιστοσελίδα… αντιγραφή του Facebook, όπου τους ζητείται να πληκτρολογήσουν εκ νέου το username και το password. Έτσι είναι σε θέση να υποκλαπούν και τα στοιχεία πρόσβασης τους σε λογαριασμούς των χρηστών, όπως απο τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποίησε τους χρήστες να μην εισάγουν σε αυτή την σελίδα τα στοιχεία τους.

Όποιος το έχει κάνει, θα πρέπει να αλλάξει άμεσα τους κωδικούς του, ενώ αν έχει γίνει από το κινητό τηλέφωνο, να το επαναφέρουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 827 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.