Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:07 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 20:49

Σπουδαία απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας – Ακολουθούν τα διόδια Ακτίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η παρέμβαση του Παύλου Φραγκούλη για τα διόδια Ακτίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με αφορμή τη δικαίωση από το ΣτΕ για την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε Ιωαννίνων από τους σταθμούς των διοδίων Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι μετά τους κατοίκους των Π.Ε Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων αλλά και του δήμου Μετσόβου κατα το παρελθόν η περιφερειακή αρχή θα δείξει την ίδια ευαισθησία,τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα και για τους κατοίκους της Π.Ε Πρεβεζας όσον αφορά τα διόδια του Ακτιου!

Άλλωστε τώρα υπάρχει και δεδικασμένο,όπως τώρα στηριχθηκάτε στο ότι δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο έτσι κ στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλος τρόπος διέλευσης καθώς τα φέρρυ μποτ έχουν αποσυρθεί από την πρώτη μέρα αναγκάζοντας τους Πρεβεζάνους να περνούν μόνο από την υποθαλάσσια σήραγγα (εννοείται πως δεν λεω εν έτη 2021 να επαναφέρουμε τα φέρρυ μποτ στη Πρέβεζα), επιπλέον μπορει το έργο να ανήκει σε ιδιώτη αλλά όπως το κράτος παρενέβη και αποζημίωσε την ιδιωτική εταιρεία Μορεας Α.Ε που έχει τα διόδια στο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα με 10,9 εκατ.€ για μειωμένη διέλευση,έτσι κ εδώ μπορεί να επέμβει προς όφελος όχι του ιδιώτη αλλά του κοινωνικού συνόλου! Σας ευχαριστώ.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα διόδια της Εγνατίας Οδού: «Είναι μια σπουδαία απόφαση, καθώς έκανε δεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματά μας, που αφορούσαν και την Περιφέρεια και Επιχειρήσεις. Ήταν πέντε οι προσφυγές που ενσωματώθηκαν σε μία. Ο βασικός λόγος που επικαλεστήκαμε είναι η έλλειψη δευτερεύοντος δικτύου. Εκεί στηρίχτηκε η απόφαση και αυτό θα ισχύει και με τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του οδικού άξονα. Είναι μια μεγάλη απόφαση, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας» πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε την αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, ότι μετά την απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού, έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για παρέμβαση και για τα διόδια στην υποθαλάσσια ζεύξη Άκτιου.

onprevezanews.gr

Διαβάστηκε 319 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.