Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:39 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 20:12

ΔΕΥΑ Αγρινίου : Προτάσεις 15 εκατ. ευρώ στο «Αντ. Τρίτσης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Δύο μεγάλα έργα και ένα “πακέτο” μελετών διεκδικεί η ΔΕΥΑ Αγρινίου 

Τρεις προτάσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου καταθέτει η ΔΕΥΑ Αγρινίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο μεγάλα έργα, που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς επίσης και ένα «πακέτο» μελετών που θα επιδιωχθεί η χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αναφορικά με την ύδρευση η ΔΕΥΑ προτείνει στο πρόγραμμα την «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυούς συστήματος τηλεμετρίας εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με ψηφιακούς υδρομετρητές της ΔΕΥΑ Αγρινίου» με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ. Επίσης η ΔΕΥΑ Αγρινίου προτείνει την τρίτη φάση των αποχετευτικών έργων στις παραλίμνιες περιοχές της Τριχωνίδας. Η Α’ φάση του έργου έχει κατασκευαστεί, ενώ η Β’ φάση βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και τώρα προωθείται η «Ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας Γ’ φάση», με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

«Πακέτο» μελετών

Επιπλέον η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε πρόσκληση του προγράμματος που αφορά την ωρίμανση έργων θα υποβάλλει τις «Μελέτες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ΒΙΟΚΑ προς επαναχρησιμοποίηση λυμάτων – ξήρανση ιλύος – συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης Αγρινίου» και την «Εκπόνηση μελέτης κατασκευής: α) κύριων αγωγών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγρινίου β) Αγωγού μεταφοράς ύδατος νότιας Τριχωνίδας (ολοκλήρωση) γ) Διυλιστηρίου νότιας Τριχωνίδας (αναβάθμιση). Ο προϋπολογισμός των μελετών αυτών ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 266 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.