Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 21:37

Δήμος Αγρινίου: Κτίριο για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και διάνοιξη της οδού Λαμπράκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Εξαγορά οικοπέδου για νέο σχολικό κτίριο
  • Οι διαδικασίες μπορεί να είναι ακόμη στα «σπάργανα», ωστόσο «τρέχουν», ώστε ο δήμος Αγρινίου να έχει ωριμότητα για τα χρηματοδοτικά που θα προκύψουν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εξαγορά οικοπέδου μεταξύ της περιοχής της Αγίας Τριάδας Αγρινίου και της οδού Φιλελλήνων, το οποίο είναι δεσμευμένο, με σκοπό όταν ενεργοποιηθεί πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να κατασκευαστεί μια σύγχρονη σχολική μονάδα.

Ήδη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά και τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πάρθηκε η απόφαση βάσει παλαιότερης δέσμευσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την εξαγορά οικοπέδου 4,5 στρεμμάτων (με την ενδεχόμενη ένταξη σε κάποιο δημόσιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα).

Η συγκεκριμένη θέση για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος αφενός εξυπηρετεί τον υπερτοπικό χαρακτήρα του σχολείου λόγω της κεντροβαρικής του θέσης μέσα στο Οικοδομικό Τετράγωνο, αφού το μαθητικό δυναμικό παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην περιοχή, παρέχοντας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στους μαθητές, αφετέρου προστατεύει από την όχληση των κεντρικών οδικών αρτηριών που περιβάλλουν γενικότερα το οικόπεδο.

Βάσει της δέσμευσης που είχε γίνει από το 2004 ο χώρος θα αξιοποιηθεί, όπως πληροφορείται η «Σ» για τη δημιουργία σχολικού κτιρίου για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Ωστόσο επειδή ακόμη η όλη διαδικασία είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, θα συνεκτιμηθούν τα δεδομένα του μαθητικού πληθυσμού και τυχόν ανάγκες που προκύψουν στο μεσοδιάστημα και φυσικά αναλόγως των πόρων που εξευρεθούν για την κατασκευή του νέου κτιρίου, ενδέχεται να υπάρξει και συστέγαση σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζεται το συγκεκριμένο σημείο γειτνιάζει και με το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι από την όλη διαδικασία με την εξαγορά του οικοπέδου θα προκύψει και ένα σημαντικό «παράπλευρο» όφελος. Αυτό θα είναι η διάνοιξη της οδού Λαμπράκη, κάτι που  θα εξυπηρετήσει αφενός κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής αφού θα λειτουργήσει σαν συνδετήριος άξονας μεταξύ της οδού Ρ. Φεραίου και Θυσίας, αφετέρου θα αποτελέσει τη μοναδική πρόσβαση για το χώρο που έχει δεσμευτεί από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης για μελλοντικό σχολικό συγκρότημα.

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Μίμης Σκορδόπουλος μιλώντας στη «Σ» για το θέμα τόνισε: «Σκοπός μας είναι να γίνει το κτίριο για να εγκατασταθεί εκεί ή νέο σχολείο ή να γίνει η μεταφορά υπάρχοντος σχολείου της περιοχής. Το οικοδομική τετράγωνο το οποίο έχει δεσμευτεί για την ανέγερση σχολείου είναι το 92, μεταξύ της περιοχής της Αγίας Τριάδας και της οδού Φιλελλήνων. Όταν ανοίξει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κατασκευή σχολικών μονάδων, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ώστε να κάνουμε άμεσα τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται και να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα, για να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών του Αγρινίου και της στέγασής τους».    

Κωσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 302 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.