Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:03 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 19:28

Τηλεδιάσκεψη των φοιτητών του καταργημένου ΔΠΠΝΤ με φορείς «Θέμα πολιτικής βούλησης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως με πολιτική απόφαση καταργήθηκε το Τμήμα τους, με πολιτική απόφαση οι φοιτητές περιμένουν την επανίδρυσή του

Τηλεδιάσκεψη με φορείς του Αγρινίου διοργάνωσαν οι φοιτητές του καταργημένου από το νόμο Γαβρόγλου Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών  (ΔΠΝΝΤ) το απόγευμα της Τρίτης ενόψει των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για την προτεινόμενη από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών αναδιάρθρωση του Ιδρύματος.

Από την πλευρά των φοιτητών, αλλά και των εκπροσώπων φορέων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης από την μεριά της Κυβέρνησης για την όποια απόφαση παρθεί στο τέλος. Και όχι άδικα αφού το Τμήμα έχοντας πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών από την ΑΔΙΠ καταργήθηκε με πολιτική απόφαση του νόμου Γαβρόγλου. Το αίσθημα που κυριαρχεί στους φοιτητές και τους αποφοίτους του Τμήματος ΔΠΠΝΤ, που διεκδικούν την επανίδρυσή του είναι –και όχι αδικαιολόγητα- πως έχουν γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στο Υπουργείο και τη Σύγκλητο του Πανεπιστήμιο. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αίτημα για την επανίδρυση του Τμήματος έχει σταλεί από το Πανεπιστήμιο στο Υπουργείο από το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν έχει απαντηθεί ακόμη καθώς δεν έχει γίνει γνωστή η γνωμοδότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που απαιτείται βάσει του θεσμικού πλαισίου. Πάντως από την πλευρά τους οι φοιτητές καταγγέλλουν πως παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή του φακέλου από το Υπουργείο στην ΕΘΕΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών, που είδε το φως της δημοσιότητας δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα της επανίδρυσης του Τμήματος ΔΠΠΝΤ και έτσι από τη στιγμή, που υποτίθεται πως αυτή είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του Πανεπιστημίου για την αναδιάρθρωση του Ιδρύματος, δεν είναι ξεκάθαρο αν η μη αναφορά στο Τμήμα ΔΠΠΝΤ αναιρεί ή όχι το προγενέστερο αίτημα για την επανίδρυσή του.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης και από το Σύνδεσμο Φιλολόγων ο Ευθύμιος Αδάμης. Όλοι τους τάχθηκαν όπως είναι εξάλλου γνωστό υπέρ της επανίδρυσης του Τμήματος, με το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου να υπερθεματίζει την κοινή πεποίθηση περί πολιτικής βούλησης για τις όποιες επικείμενες εξελίξεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι θέμα του Πρωθυπουργού να υπάρξουν απαντήσεις και στο αίτημα των φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ, αλλά και στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για ενίσχυση και παραμονή των Τμημάτων στις πόλεις που εδρεύουν σήμερα. «Με τα ίδια κριτήρια θα πρέπει να κλείσουν ή να μετακινηθούν Τμήματα και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα» είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε με νόημα ότι «σε διαφορετική περίπτωση είναι σαφές ότι κάποιοι «κυνηγάνε» το Αγρίνιο». Μάλιστα αυτή η τελευταία αναφορά του φάνηκε ότι εκτός από την Πρυτανεία των Πατρών αφορά και κυβερνητικούς παράγοντες.

Του Δημήτρη Παπαδάκη Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 215 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.