Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:50 μμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 19:02

Τι άλλαξε στους κωδικούς 2 και 6 – Τι ισχύει για τα κομμωτήρια και την άθληση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλλαγές στους περιορισμούς μετακίνησης φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 21:00 για όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των πάρκων για επίσκεψη έως τριών ατόμων με μάσκα και τον κωδικό 6 με SMS στο 13033, με τη μετάβαση σε αυτό να γίνεται με τα πόδια, ή με ποδήλατο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων, καθώς και η τέλεση λειτουργιών με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και για τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου, όπως και να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με το SMS 6.

Τι γίνεται με τους κωδικούς 2 και 6

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι ενεργοποιήθηκε αυτή η «βαλβίδα εκτόνωσης», οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033.

Ο λόγος είναι, όπως είπαν, ότι το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει μέχρι στιγμής να αποδίδει, οπότε και παρατάθηκε. Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με SMS 6 στο 13033 μπορούν να πάνε… όπου θέλουν όσο αυτό γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο. Πάντως, ανατροπή σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι η μετακίνηση εκτός δήμου θα επιτρέπεται για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με κωδικό 6 και sms στο 13033.

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό SMS 2, δεν αλλάζει κάτι στην ισχύ του. Οπότε, αυτό το μήνυμα θα στέλνουν οι πολίτες που θέλουν να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, κ.λπ.

Τι γίνεται με τα κομμωτήρια

Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε το «πράσινο φως» για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο μόνο στην περίπτωση που κάποιος έχει κλείσει ραντεβού σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής.

«Από Δευτέρα, 22 Μαρτίου, στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» σημειώνει χαρακτηριστικά. Δηλαδή, οι επισκέψεις στα κομμωτήρια μπορούν να γίνονται με κωδικό 6 στο 13033 και διαδημοτικά. Αυτό σημαίνει ότι όσοι κλείνουν ραντεβού σε κομμωτήριο εκτός της περιοχής τους, θα πηγαίνουν με αυτοκίνητο, στέλνοντας κωδικό 6 στο 13033.

Πηγή: in.gr

 
 
Διαβάστηκε 312 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 20:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.