Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:37 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 18:41

Προειδοποιούν οι φοιτητές του ΔΠΝΝΤ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εάν νομίζουν ορισμένοι ότι σιωπήσαμε ή φοβηθήκαμε είναι βαθιά γελασμένοι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι φοιτητές του καταργημένου Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών διαπιστώνοντας πως η αδικαιολόγητη κατάργηση του Τμήματος από το νόμο Γαβρόγλου δεν φαίνεται να διορθώνεται από το Υπουργείο Παιδείας. Ζητούν ακόμη να σταματήσουν τα παιχνίδια Υπουργείου – Πανεπιστημίου πίσω από τις πλάτες τους, όπως λένε χαρακτηριστικά και σε κάποιο βαθμό θα μπορούσε να πει κανείς ότι ενδεχομένως προαναγγέλλουν δυναμικότερες αντιδράσεις ίσως μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η νέα τους παρέμβαση προέκυψε λίγες ώρες μετά την τοποθέτησης του αρμοδίου υφυπουργού Αγγ. Συρίγου στη Βουλή, ο οποίος σε γενικές γραμμές φάνηκε να προκρίνει ως θετικό το προτεινόμενο σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ στην ανακοίνωσή του αναφέρουν :

«Μετά από δύο  χρόνια περίπου από την ψήφιση του ν.Γαβρόγλου και την άδικη κατάργηση του τμήματος μας είμαστε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές. Μετά από άπειρες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας η κατάσταση φαίνεται να παραμένει ίδια για εμάς και το τμήμα μας. Η αδικαιολόγητη κατάργηση του ΔΠΠΝΤ δεν φαίνεται να διορθώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς μετά από πολλούς αγώνες, πολλές μάχες που δώσαμε οι εξελίξεις δεν είναι οι αναμενόμενες.

Την ίδια στιγμή, όπου τα πανεπιστήμια εδώ και 1 χρόνο είναι κλειστά, όπου εντείνεται η καταστολή, σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την εποχή μας, το Πανεπιστήμιο Πατρών φέρνει στο προσκήνιο μια νέα πρόταση για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού του χάρτη, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ν. Κεραμέως. Μια πρόταση στην οποία ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει η επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών. Όπως αναφέρθηκε ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ για ακόμη μια φορά.

Εάν νομίζουν ορισμένοι ότι σιωπήσαμε ή φοβηθήκαμε είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ μέχρις εσχάτων, διότι αυτό είναι το δίκιο, και το δίκιο είναι πάντα με την πλευρά των φοιτητών. Είμαστε εξοργισμένοι με την κατάσταση, την οποία βιώνουμε, καθώς το επαγγελματικό μας μέλλον είναι αβέβαιο».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.