Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:51 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 19:20

Tην Τετάρτη απαντά η Κεραμέως στην ερώτηση Βαρεμένου για το Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεθαύριο,Τετάρτη 10.03.2021, συζητείται στην Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Βαρεμένου προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με θέμα την επαπειλούμενη συρρίκνωση, τον μαρασμό και, τελικά, την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που λειτουργούν στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα, με βάση την πρόσφατα δημοσιοποιηθείσα πρόταση “Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών”, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας προβλέπεται να παραμείνουν μόνο 4, αποδεκατισμένα από φοιτητές, τμήματα της Γεωπονικής Σχολής και τα υπόλοιπα οδεύουν προς Πάτρα, ενώ παράλληλα δεν καλύπτονται οι θέσεις ΔΕΠ της Γεωπονικής Σχολής. Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος ζητά από την υπουργό Παιδείας να μην υιοθετήσει αυτή την απαράδεκτη “Πρόταση” του Πανεπιστημίου Πατρών και, αντιθέτως, να προχωρήσει στην κάλυψη των αναγκαίων θέσεων ΔΕΠ της Γεωπονικής Σχολής και να στηρίξει την δημιουργία νέων σύγχρονων πανεπιστημιακών Σχολών, στην πορεία υλοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η “ειδικά για τα πανεπιστημιακά τμήματατου Αγρινίου, η πρόταση είναι προκλητική. Από τα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης, θα παραμείνειένα, ενώ η σύσταση του τμήματος Αειφορικής Γεωργίας παραπέμπεται για το 2023-2024. Επιπλέον, για την αναιτιολόγητη αναστολή λειτουργίας του τμήματος “Γεωργικής Βιοτεχνολογίας” δεν διαφαίνεται ούτε σκέψη επαναλειτουργίας. Οι παραπάνω εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής εμμονής να θεσπισθεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣείχε έντονα προειδοποιήσει ότι θα οδηγήσει περίπου 25.000 νέους ανθρώπους εκτός δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πλήττοντας κυρίως τα Πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά Τμήματα της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και της Αιτωλοακαρνανίας”.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.